in ,

Dániának is annyi – Migránsok támadtak a dán miniszterre

Dán agyhalál

Migránsok támadtak a dán miniszterre


Szó szerint ki kellett menteni egy Koppenhága melletti menekülttáborból a dán bevándorlási ügyekért felelős minisztert, mert a migránsok meg akarták lincselni. Közben öt szíriai „menekült” be is perelte a dán államot és Inger Stojberg tárcavezetőt, mert „sérülnek a jogaik”. Éljen az uniós bevándorlási politika!

Önök mit szólnának hozzá, ha vendéget hívnak otthonukba ebédre, ő meg közli, hogy kevés a rántott hús, és egyébként is dögöljünk meg a rizibizinkkel együtt? Vagy ha nem is hívnánk magunkhoz, ő csak úgy kéretlenül és ismeretlenül betoppanna, és a vendégjog alapján kérne számon bármit?

Dániában most nagyjából ez történt, amikor – ahogy a 888.hu beszámolt róla – Inger Stojberg bevándorlásügyekért felelős minisztert meg akarták lincselni a migránsok, és a biztonsági embereknek kellett kimenteni. Mert állítólag lassú a kérelmeik elbírálása, vagy esetleg előfordul, hogy nem mindenkit lát szívesen Dánia, vagy csak bármi. Elfogyott a kuszkusz a konyháról.

Inger Stojberg nem egy a markánsan viking jelenség, akitől rettegni kellene. A miniszter egy negyvenes évei elején járó kellemes megjelenésű szőkés-vörös hölgy. Sajátos figurája a dán politikának, egyszerre úgymond liberális és jobbközép.

Kétségkívül megosztó személyiség. Idén már kisebb botrányt kavart, amikor követelte, hogy egy koppenhágai múzeumban állítsák ki azt a – 2006-ban a muszlim világban általános felháborodást okozó – Mohamed-karikatúrát, amely egy bombával a fején ábrázolta az iszlám vallás alapítóját. Lássuk be, más kultúrák értékeit sérteni, az nem túl elegáns dolog. Még akkor sem, ha szerinte Dániában szólásszabadság van, és a vallásokat is lehet kritizálni.

Aztán az említett rajzot kitenni iPadunkre háttérképnek, és azt posztolni is a neten, nos, az meg politikailag nem túl okos. De ő él Dániában, a dánok ízlésének kell megfelelnie – ne Pestről ítélkezzünk róla.

Aztán ő szigoríttatta a dán bevándorlási törvényeket, példának okáért határvédelmet vezettek be, a migránsoktól meg elkobozták 10 ezer koronánál (körülbelül 420 ezer forintnál) többet érő értéktárgyaikat. Mert, hogy ellátásuk nem ingyen van, ha meg van ennyi pénzük…

Ezért Brüsszel már nácit kiáltott, mire a miniszter-asszony mondta, hogy ez bizony magukkal a dánokkal sincs másképpen. Ha valaki segélyért folyamodik, és több vagyona van az említett összegnél, akkor esetleg attól előbb váljon meg, utána kérje az állam segítségét.

Csak mellékesen jegyzem meg: a demokratikus mintaállam Svájcban, ahol arról is népszavazást tartanak, hogy egy tehénnek milyen nyelven szabad bőgnie, a menedékkérőknek durván 300 ezer forintig le kell adniuk értékeiket. Merthogy Svájc nem egy segélyszervezet.

Na, de vissza hősnőnkhöz: ő fogadtatta el a menekültügyi törvény azon pontját is, hogy mielőtt a migránsok családegyesítéséhez fogna Dánia, esetleg várjanak három évet. Addig kiderül, hogy be tudnak-e illeszkedni, meg az is, kicsodák tulajdonképpen.

Ez jogvédő szervezetek szerint természetesen roppant fasiszta törvény. Miközben egész Európa azzal küszködik, hogy ha Ahmed csak ideiglenes menedékjogot kap, azonnal itt van a fél oázis, tevéstől, kecskéstől – természetesen ellátást, szállást és segélyt követelve.

Ezért a „botrányos intézkedésért” öt szíriai migráns be is perelte Dániát, és személyesen Inger Stojberget. „Ez az utolsó reményünk. Ha a per sem segít rajtunk, akkor azt hiszem, hogy apámmal együtt visszamegyek Szíriába az édesanyámhoz és a testvéreimhez” – mondta el az egyik felperes, a 16 éves Anasz Omár Alcejn a Politiken című lapnak. Hát Anasz, hajrá! Fel is út, le is út! Te teszel szívességet azzal, hogy befogadtunk?

Aztán tegnap migránsok megkergették a miniszter-asszonyt. Valószínűleg perceken belül tiltakozni fog a fél jogvédő világ, na nem a migránsok akciója miatt, hanem mert a biztonságiak félrelöktek pár lincselni akaró „menekültet”.

Mert hát a lincselés, az nekik nyilván joguk…

Fotó: sputniknews.com

 

(matete.pestisracok.hu)

DE MIÉRT kell felvenni migránst rendőrnek????????? – A rendőrségbe beépülő migránsok teszik pokollá a német hatóságok mindennapjait

HOPPÁ! – Tíz bevándorlóval megpakolt luxus BMW karambolozott Magyarországon