in , ,

Csökkent Ferenc pápa népszerűsége – Na vajon miért?????

Lehet hármat találni

Nyolcvannyolcról hetvenegy százalékra csökkent Ferenc pápa népszerűsége az olaszok körében 2013-as megválasztása óta – írta egy hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésre hivatkozva a La Repubblica című olasz napilap. A szakértő szerint míg a pápa ostorozza azokat, akik falakat építenek hidak helyett, az olasz lakosságnak egyre nagyobb igénye van az erőteljes határvédelemre.

 

 

A Demos Coop közvélemény-kutató intézet szerint Jorge Bergoglio támogatottságvesztésének egyik fő oka a migráció kérdésében képviselt álláspontja.

Míg a pápa ostorozza azokat, akik falakat építenek a hidak helyett, az olasz lakosságnak egyre nagyobb igénye van az erőteljes határvédelemre

– vélekedett Ilvo Diamanti szakértő.

A katolikus egyházfő megítélését tovább rontja az, hogy erőfeszítései jelentős nehézségekbe ütköznek a kúria megreformálása terén

– tette hozzá a szakértő.

Ferenc pápa népszerűsége különösen a 30 év alatti korosztály magát nem vallásosnak nevező tagjai körében alacsony. A 15 és 24 év közötti fiatalok körében 58 százalékos a támogatottsága, a 25 és 34 éves korcsoportban pedig csak 55 százalékos.

Az olaszok, különösen a fiatalok, egyre jobban eltávolodnak az egyháztól

– jegyezte meg Diamanti.

Forrás/fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Trump: „Világbékét szeretnék, nem kevesebbet!”

MÁR MEGINT – Szomorújáték a Kossuth téren, avagy négyfős sátortábor a Parlament előtt (PS Videó!)