in ,

CSALÓK! – Hamis aláírásokat adott le az LMP Kisvárdán

Hamisított aláírásokat talált az LMP-s Makranczi István kisvárdai ajánlóívein a helyi választási bizottság

Hamisított aláírásokat talált az LMP-s Makranczi István kisvárdai ajánlóívein a helyi választási bizottság (hvb), amely emiatt rendőrségi feljelentést tesz – közölte a bizottság elnöke vasárnap az MTI-vel.

Láczay György elmondta, a hvb két esetben talált az LMP ajánlóívein hamisított aláírásokat, amelyekről jegyzőkönyvet vett fel és határozatot is hozott. A bizottság okirat-hamisítás, személyes adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt hétfőn – ismeretlen tettes ellen – feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon.

A bizottság elnöke elmondta, a hvb az LMP-s képviselőjelölt vonatkozásában „információkat kapott” arról, hogy a párt ajánlólapján valótlan aláírások lehetnek. Szavai szerint az egyik aláírás adatai között a hvb stábjában dolgozó egyik számlálóbiztos a saját nevét és aláírását találta meg, amit azonnal jelentett. A hvb-tag nyilatkozata szerint az LMP-re nem tett ajánlást, majd az is kiderült, az íven lévő személyi adatai egyeznek ugyan a választói adatbázisban lévőkkel, ám aláírása hamis volt, keresztnevét a hamisító elírta – ismertette Láczay György.

A másik esetben egy választópolgár fordult általános kérelemmel a hvb-hez tájékoztatást kérve arról, hogy neve vagy adatai szerepelnek-e valamelyik jelölőszervezet ajánlóívén. A jelölőszervezetek ajánlóíveinek átvizsgálása után kiderült, az LMP egyik ívén rajta van a neve, amiről írásban tájékoztatták. A választópolgár bejelentése szerint ő nem tett ajánlást az LMP-re, „ajánlásának” megtekintése után pedig azt közölte, hogy az íven nem az ő aláírása szerepel – mondta Láczay György.

A hvb elnöke hangsúlyozta, mindkét esetben egyértelmű volt, hogy az ajánlóíveket nem az érintett személyek írták alá. A feljelentés szövege már elkészült, azt hétfőn juttatják el a rendőrségre – tette hozzá. Láczay György megjegyezte, az érintett ajánlásokat érvénytelenítette a választási bizottság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-as számú, kisvárdai választókerületben induló LMP-s képviselőjelöltnek azonban így is sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.

MTI
(pestisracok.hu)

Nők követelik az asszonyveréssel vádolt Juhász Péter távozását a közéletből

Egy baloldali újságíró degeneráltnak nevezte a magyarokat