in ,

CSALÁSSAL LETT SCHNEIDER ELNÖK – Az alapszervezetei egy részének megszüntetésével befolyásolhatta a Jobbik az elnökválasztást

Az alapszervezetek 11 százalékát tüntették el, hogy ne győzhessen Toroczkai

Az alapszervezetek 11 százalékát tüntették el, hogy ne győzhessen Toroczkai – tudta meg a Ripost. A portál szerint ha ezeket a küldötteket is engedik szavazni a hétvégi tisztújító kongresszuson, akkor Toroczkai László győz.

Alig 42 szavazattal győzött a bukott pártelnök, Vona Gábor által kijelölt Schneider-Gyöngyösi duó, majdnem fele-fele arányban kettészakadt a Jobbik. 

A nemzeti radikálisok, az élen Toroczkai Lászlóval hajszál híján szorultak kisebbségbe – idézte fel a Jobbik szombati tisztújító kongresszusán történteket a Ripost. A portál emlékeztet, voltak küldöttek, akik – ahogy az a PestiSrácok.hu helyszínen készített videójának kezdő képsorain is látható – az eredeti értékek elárulása miatt földhöz vágták a küldöttigazolványukat, és nyilvánvaló csalásról beszéltek a Toroczkai Lászlóval szemben folytatott gusztustalan kampány és egyéb manipulatív módszerek miatt – melyben még azt is felemlegették, hogy Toroczkai dédapja a Kádár-rendszer hírhedt vérbírója, Tutsek Gusztáv volt.

FELSZÁMOLTÁK A RADIKÁLIS ALAPSZERVEZETEKET

Elsősorban azért beszélnek csalásról, mert a Toroczkai mellett kiálló Jobbik-alapszervezeteket módszeresen felszámolták a tisztújító kongresszust megelőzően. A Ripost által megszerzett, a párt regisztrációs irodájából származó adatok alapján 11 százalékkal kevesebb Jobbik-szervezet regisztrált a hétvégi tisztújító kongresszusra,mint amennyi néhány hónapja, a választások előtt még működött.

Kizárólag olyan szervezetek tűntek el a „térképről”, amelyek Toroczkai pártján álltak. Pontos számok alapján éppen annyi küldöttet távolítottak el, amennyi Vonáék győzelméhez kellett! Így lett 42-vel több szavazatuk.

A portál szerint ha ezek a szervezetek is ott vannak a hétvégén, egyértelműen elbukik a Vona-féle irányzat és győznek a nemzeti radikálisok. A Ripost azt is írja, az eredményt látva durván olvadni kezdett a Jobbik tagsága: sokan maguk léptek ki, másokat statáriális eljárás keretében távolítottak el.

A héten a PS-stábja hosszabb interjút készített a nemrég feloszlatott székesfehérvári alapszervezet vezetőivel. Horváth-Tancsa Ágnes elnök portálunknak elmondta, mivel semmilyen olyan jelzést nem kaptak, amiből arra következtethettek volna, hogy elégedetlenek velük, nem tudnak másra gondolni, csak arra, hogy azért oszlatták fel őket, mert nyíltan a Toroczkai-Dúró páros mellé álltak. 

Az egyenlőtlenségekről maga Toroczkai László is beszélt az elnökválasztás után. A Facebookon pedig ezt írta:

Végül csak egy hajszálon múlt, pedig hatalmas volt az ellenszél. Átírt alapszabály, lejáratás, egy egész telefonálgatós hadosztály után Vona Gábor is kampányolt még időkeret nélkül ellenem a kongresszuson, aztán a korábban megbeszélt 15 perc helyett végül kaptam 12 percet, hogy a tagsághoz szólhassak.

Hiába jártam az országot, nem tették lehetővé, hogy minden taghoz eljuthassak. Most 12 percet kaptam, és 34%-ról (ajánlások) 12%-ot javítva végül 46%-ot elérve nagyon szoros eredmény született.

Hozzátette, hogy nem engedi el azok kezét, akik rászavaztak. Toroczkai ezt írta zászlajára:

Azokkal van a baj, akik a háttérből irányítanak, és elvették ennek a mozgalomnak a lelkét.”

A Jobbik ezzel lényegében  kettészakadt – véli a Ripost.

Forrás: Ripost, Vezető kép: MTI
(Szecskó Petra, pestisracok.hu)

EZ A MINIMUM! – Megkövette az ATV vezérigazgatója Füssy Angélát, amiért operatőrük pénteken kolléganőnkre támadt

TÍZEZER TOROKBÓL SZÓLT A „NÉLKÜLED” A DAC-SLOVAN MECCSEN – VIDEÓ