in ,

EZ A MINIMUM! – Megkövette az ATV vezérigazgatója Füssy Angélát, amiért operatőrük pénteken kolléganőnkre támadt

Megkövette Füssy Angélát, a PestiSrácok.hu főmunkatársát Németh Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója

Megkövette Füssy Angélát, a PestiSrácok.hu főmunkatársát Németh Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója, amiért a televízió egyik operatőre, Tobolik Zoltán pénteken a református vezetőket köpködő tüntetők védelmében rárontott a kolléganőnkre egy sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd a PestiSrácok.hu kérdésére azt mondta:

Operatőrük hibázott, amikor indulatosan kérdőre vonta Füssy Angélát, hiszen az ATV munkatársai nem minősíthetik más médiumoknál dolgozó kollégáikat.

A vezérigazgató megígérte, hogy a jövőben ilyen nem fordul elő. Az ügy előzménye, hogy felismertük a tüntetők azon megvadult csoportjának egyik tagját, akik a az Országgyűlés keddi alakuló üléséről távozó református egyházi vezetőkre is rátámadtak. A PestiSrácok.hu felvételein tisztán kivehető Stemmer István, a pápai MSZP egykori erős embere, aki korábban már sokkolta botrányával a szocialistákat. A férfi perceken át azt üvöltözte, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt úgy, ahogy Ceaușescut, le fogják rogyasztani. Stábunk arról kérdezte sajtótájékoztatóján Horváth Csabát, a fővárosi MSZP képviselői csoportjának vezetőjét, hogy pártja elhatárolódik-e a tüntetők kemény magjának betudható csürhe agresszív viselkedésétől, és párttagjukra nézve lesz-e következménye annak, hogy konkrétan a miniszterelnök meggyilkolását emlegette fennhangon a tüntetők között. Horváth Csaba a kérdéseink egy részére válaszolt, bár inkább kerülte a kínosabb részleteket. Az egyházi vezetők megtámadásáról például azt mondta, hogy nem hallott róla (pedig tele volt a hírrel a sajtó).

A sajtótájékoztató után az ATV operatőre számonkérően és fenyegetőzve lépett oda stábunkhoz. Tettlegesség ugyan nem történt, de Tobolik Zoltán pár centiméterről az ujját rázta kolléganőnk arca előtt és azzal fenyegetőzött, hogy majd meglátja, mit kap azért, hogy csürhének merte nevezni a tüntetőket, akik között ő is ott volt. Horváth Csaba munkatársnőnk zaklatását nyugodtan, szó nélkül nézte végig.

Németh Szilárd elhatárolódása a szerepköréből kilépő operatőrtől még inkább érthető annak tükrében, hogy édesapja, Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze nagyon felháborodott a református egyházi méltóságok leköpködésén és ennek hangot is adott a Facebook-oldalán. Ezt írta:

A Hit Gyülekezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy a keddi Kossuth téri tüntetésen megtámadták és leköpték Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, a 76 éves Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát. Végtelenül szomorúnak tartjuk, hogy a szabadon választott Országgyűlés alakuló ülése idején a Kossuth téren senkinek sem ártó, idős tudós és egyházi vezetők estek áldozatul a verbális és fizikai agressziónak.  A Hit Gyülekezete szolidáris a megtámadott egyházi vezetőkkel és leszögezi: ide, az emberi méltóság sárba tiprásához és a demokrácia megcsúfolásához vezet a magyar közéletet hetek óta mérgező uszítás és gyűlöletkeltés.

A vezető képet Németh Szilárdról Debreczeni Zita készítette.
(pestisracok.hu)

GYŐZELEM! – Őrülten izgalmas, hosszabbításos győzelemmel nyerte meg a Győr a Bajnokok Ligáját!

CSALÁSSAL LETT SCHNEIDER ELNÖK – Az alapszervezetei egy részének megszüntetésével befolyásolhatta a Jobbik az elnökválasztást