in ,

Csák János miniszter: szellemünket és lelkünket senki nem tudja elfoglalni

MA AZ A BÁTORSÁG, HA KIMONDJUK: BÉKÉT AKARUNK!

Március 15-én hős elődeinkre emlékezve hirdetjük, hogy a magyarok immár 1100 éve, harminchárom nemzedék óta a szabadság népe. Szabadok vagyunk, és az önrendelkezésünket semmilyen hatalom vagy tetszetősnek tűnő divat, korszellem kedvéért nem adjuk fel

– hangsúlyozta a Múzeumkertben tartott ünnepi beszédében Csák János. A kulturális és innovációs miniszter kiemelte: hazánk, a Kárpát-medence mindig is határvidék volt. – Volt, amikor a hadak csak átrohantak rajtunk, és voltak idők, amikor megszállás alá kerültünk, de soha nem hódoltunk be senkinek, nem lettünk senkinek a gyarmata. Mert szellemünket és lelkünket senki nem tudja elfoglalni. Magyarnak lenni szellemi jelenség és lelki örökség – mutatott rá.

Kultúra nélkül széthullik a közösség

– szögezte le a tárcavezető.

 

 

A miniszter megfogalmazása szerint a magyar kultúra erős alapokon nyugszik, és győztesei vagyunk a történelemnek. – Minden nehézség ellenére álljuk a sarat, alkotunk és gyarapodunk – rögzítette.

 Szót ejtett arról is, hogy a béke fontosságát a szomszédunkban dúló háború árnyékában nem lehet eléggé hangsúlyozni, ha pedig elszabadul a háború, akkor egész Európa elpusztul.

– Ma az a bátorság, ha kimondjuk: békét akarunk! – rögzítette Csák János, majd kiemelte: a küzdelemnek akkor van értelme, ha van családunk, gyerekeink, akik megöröklik a magyar kultúrát és szabadságot. – Az Isten, haza, család hármas a magyar szabadság záloga – jegyezte meg.

A miniszter kiemelte azt is: elődeink gyakran sokkal nehezebb körülmények között is képesek voltak helytállni. Sehonnai bitang emberek lennénk, ha nem lennénk méltók hozzájuk.

Éppen ezért nekünk, mai magyaroknak nem lehet más a programunk, mint hogy a magyar szabadság szellemi jelenségét és lelki örökségét átadjuk a következő nemzedékeknek, és ezzel megalapozzuk a cselekvőképes, akarni tudó, gazdaságilag erős és kulturálisan magabiztos családokból álló magyar nemzet jövőjét a következő 1100 évre.

– Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! – zárta beszédét Csák János.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

David Pressman hazarepült panaszkodni a magyarok „Amerika-ellenes retorikájára”

Ez nem jó! Kezd eszkalálódni a háború – Az észt légtérben fogtak el egy orosz repülőt brit és német vadászgépek