in , ,

David Pressman hazarepült panaszkodni a magyarok „Amerika-ellenes retorikájára”

Kabaré, hogy az amerikai nagykövet oktat minket sajtószabadságra

Néhány napja történt, hogy David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete hazaszaladt szülőhazájába, hogy elpanaszolja külügyminiszterének és más fejeseknek, milyen rosszul viselkedik Magyarország. A nagykövetség erről kiadott hivatalos közleménye így szól: 

A nagykövet találkozott Antony Blinken külügyminiszterrel és a Fehér Ház magas rangú tisztviselőivel, akikkel megvitatta a szövetségesi kapcsolatok legújabb fejleményeit, köztük a magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikáját és a magyar kormány által ellenőrzött médiában elterjedt Amerika-ellenes retorikát.

Ők tehát az áldozatok. A tízmilliós Magyarország bántja a majd félmilliárdos Egyesült Államokat.

Emésszük: magyar tisztviselőknek és a kormánypárti médiának „egyedülállóan Amerika-ellenes” a retorikája. Konkrét példákat nem említenek, így csak sejtéseink lehetnek, mi a fájdalmuk. Fölteszem, a fájásaik között szerepelhet a „dollármédiázás”, „dollárbaloldalizás”. Hogy a nemzeti kormány és a jobboldali sajtó nehezményezte (nehezményezni merészelte), hogy a tavalyi választási kampányban amerikai kormányzati körökhöz köthető pénzeszsákok több milliárd forintnyi dollárral tömték ki az ellenzéket, hátha hatalomra vergődik.

Különös. Tehát nem az a skandalum, hogy ilyen megtörténhetett (egy szövetséges ország választásába való durva beavatkozás), hanem ennek szóvá tétele. Gondolom, Pressman úr szerint az lett volna a helyénvaló, a „transzatlanti közös értékeknek” megfelelő eljárás, ha a magyar kormány megköszöni, hogy amerikai kormányzati dollárokkal meg akarták buktatni, és arra kéri Biden elnököt, próbálkozzon legközelebb is, hátha. S mivel nem ezt mondtuk, ráadásul fegyvereket sem szállítunk Amerika ukrajnai háborújába, továbbá olykor kifogásoljuk a napi szintű sértegetéseket, belpolitikánkba való beavatkozásokat, ezért hát mifelénk dúl az „Amerika-ellenesség”. Az a vétkünk, hogy védekezünk a pofonok, övön aluli ütések ellen.

Az viszont nyilván a mélységes magyarbarátság, hogy Joe Biden még elnökjelöltként „banditának” nevezte Magyarországot. Pressman pedig tavaly júliusi szenátusi meghallgatásán arról hadovált, hogy Magyarországon „mélyen aggasztó trendeket látunk” az emberi jogok, a médiaszabadság és a jogállamiság tekintetében. „Ha jóváhagyják kinevezésemet, támogatni fogom azokat az erőfeszítéseket, hogy megvédjük ezeket az alapvető jogokat és transzatlanti értékeket” – tette hozzá. Diplomata, nagykövet ilyeneket nem mondhat. Helytartó igen.

Amit ideérkezése óta művel, az megint csak nem illeszthető a diplomácia keretei közé. David Pressman nem az Egyesült Államok itteni képviselőjeként viselkedik, helyette a magyar belpolitikában tunkol: kioktat, figyelmeztet, fegyelmez, megfedd, eligazít. S olybá tűnik, mintha szervezné a búbánatos magyarországi baloldalt, amely annyira kilátástalanul tehetségtelen, hogy egyedül a mellékhelyiséget sem találja.

Magyarország, a magyar kormány nem Amerika-ellenes vagy Amerika-párti. Ahogyan nem vagyunk orosz- vagy ukránpártiak sem. Magyarpártiak vagyunk, ezért békét akarunk. Szívünk joga, hogy kimaradjunk az amerikaiak háborújából. S engedtessék meg, hogy tiltakozzunk, ha erővel bele akarnak minket rángatni.

Pressmanék közleményének üde színfoltja, hogy a „kormány által ellenőrzött média” Amerika-ellenességéről értekezik. Hogy milyen az a kormány általi ellenőrzés, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy Michael Shellenberger és Matt Taibbi amerikai újságírók épp a napokban tettek vallomást az amerikai kongresszusban arról: az FBI és más kormányzati szervek hogyan cenzúrázták a közösségi média híreit, hogyan tiltottak ki onnan médiumokat és magánszemélyeket, akik nekik nem tetsző híreket osztottak meg. S ugyanez a Demokrata Párthoz kötődő maffia akadályozta meg a választási kampányban, hogy nyilvánosságra kerüljenek Biden narkós fiának ukrajnai ügyei. Eltüntették, kiradírozták a világhálóról Hunter Biden botrányát, hogy a papa hatalomra kerülhessen. S most ennek az Egyesült Államoknak a nagykövete oktat minket sajtószabadságra, késsel-villával étkezésre. Kabaré.

Pressman úr, jobb ha megbarátkozik vele: Magyarországon sajtószabadság van. Mi itt szabadon írhatunk az Egyesült Államok által elkövetett háborús agressziókról, színes forradalmakról, puccsokról, zavarkeltésekről. Szabadon írhatunk Biden fiának ügyleteiről, a dollárbaloldalnak küldött amerikai (kenő)pénzekről, az Északi Áramlat fölrobbantását föltáró Seymour Hersh cikkéről. Bármiről. Ha Pressman tótágast áll, akkor is megírjuk. Sőt, annál inkább.

 

(Pilhál Tamás, magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Huth Gergely rendkívüli jegyzete a Magyar Nemzetben – A nemzeti sajtó küldetése

Csák János miniszter: szellemünket és lelkünket senki nem tudja elfoglalni