in , ,

Csak egyetlen üzenetünk van Vágó Istvánnak: a WHO engedélyezte a kínai vakcinát

Milyen érzés, Vágó úr?

Kezdjük néhány DK-s Vágó István nyilatkozattal:

 

Vágó István: Nem oltásellenesek, hanem kínaivakcina-ellenesek vagyunk

 

Vágó kijelentette, az előző napok eseményei, a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben a kínai oltóanyaggal. Szerinte nem igaz Bencsik Gábornak a véleménye, hogy felépítettek egy kampányt a keleti vakcina ellen. Ez ugyanis szerinte nem politikáról, hanem az emberek biztonságáról szól.

A DK elnökségi tagja szerint bár egy kormányrendelet megkönnyítette az engedélyeztetést, ez nem ad bizalmat a kínai oltásnak. Vágó felidézte: gyógyszerész vegyészmérnökként pályája elején az engedélyeztetésekkel foglalkozott egy külkereskedelmi cégnél. Ezért mikor meghallgatta, hogy kínai és orosz vakcinákat fogunk behozni és azzal oltani, „égnek állt a hajam” – mondta, mert akkor még nem volt engedély.

„Biztos vagyok benne, hogy a kórházban tudják, ha valaki meghal, kapott-e vakcinát, vagy nem. Mi miért nem tudhatjuk ezt meg? Kiderülhetne, hogy mennyire véd, mondjuk a kínai vakcina” – tette hozzá Vágó.

 


„Hivatalos beismerés: a kínai vakcinák hatásossága alacsony. Ezt állítja Kína egyik vezető járványügyi szakembere” – írta ki a Facebookra Vágó István vasárnap az AP-re hivatkozva.

 


 

 

Majd megérkezett a pofáraesés Vágó István módra:

A WHO engedélyezte a Sinopharmot. Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását – jelentették be Genfben, a szervezet székhelyén.

A SINOPHARM-VAKCINÁT MÁR TÖBB SZÁZMILLIÓ EMBERNEK BEADTÁK AZ UTÓBBI HETEKBEN KÍNÁBAN ÉS KÉTOLDALÚ MEGÁLLAPODÁSOK ALAPJÁN A VILÁG MÁS RÉSZEIN IS. A WHO jóváhagyása jelzés a nemzeti egészségügyi hatóságoknak az oltóanyag biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozóan, illetve ez a lépés lehetővé teszi azt is, hogy a Sinopharm-vakcina használható legyen a védőoltások méltányos elosztására létrehozott COVAX-programban is.


 

Akkor ennyi. Vágó István elbukott. Durván. A politikus már mehet is a történelem szeméttombjára.

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kamu Geri magas, és nem beszél angolul. Orbán Viktor 174 cm (nem alacsony), és perfekt angol

Mutatjuk, hol található az Európai Egyesült Államok székháza – Íme