in

A hibbant nő megint megérkezett: Hillary Clinton harcot hirdet Trump ellen

Ezzel a címmel ír Bild Zeitung, a több mint 3 millió példányszámban megjelenő német bulvárlap arról, hogy a demokratapárti, 69 éves Clintonné új frizurával és új lendülettel politikai visszatérésre készülhet.

Megint előjött: Hillary Clinton harcot hirdet Trump ellen

Ezzel a címmel ír Bild Zeitung, a több mint 3 millió példányszámban megjelenő német bulvárlap arról, hogy a demokratapárti, 69 éves Clintonné új frizurával és új lendülettel politikai visszatérésre készülhet.

 

  • Élete nagy álma, hogy „Madam President” legyen, hirtelen és váratlanul durrant szét a drámai választás éjszakáján.
  • Amit ott elmondott, az úgy hangzik, mint a hetven éves Trump elnök elleni harcba szólítás.
  • Már senki nem zárja ki, hogy 2020-ban visszavágóra kerül a sor, azaz Clintonné elindulhat Trump ellen.

„Snapchat” videóján mutatta be a volt elnökjelölt új, divatos rövid hajviseletét és kifejezetten a nőket szólította fel ellenállásra az Amerikában végbemenő jobbra csúszás ellen és arra, hogy aktivizálják magukat. Amit ott elmondott, az úgy hangzik, mint a hetven éves Trump elnök elleni harcba szólítás – annak ellenére, hogy republikánus ellenfelét egyetlen szóval említette volna.

Még mélyen él benne a vereség – jegyzi meg a Bild cikke. Jó ideig tartott, teszi hozzá a szerző, hogy novemberi veresége után legalább úgy-ahogy összeszedje magát.

Élete nagy álma, hogy „Madam President” legyen, hirtelen és váratlanul durrant szét a drámai választás éjszakáján. Trump pedig az amerikai történelem leglátványosabb kívülállójának győzelmét vitte el.

Hillaryt viszont mindez oly mértékben lesújtotta, hogy egy hétig még az ágyából se nagyon tudott kikelni, jelentették akkor az amerikai médiában. Majd nagyokat sétált lakhelye körül, a New York állambeli Chappaqua-ban, az erdőben, hogy a keserű vereségből felépüljön. Január végén már bátran viselte el saját jelenlétét Trump beiktatásakor a dísztribünön.

 

Clintonnének a vereség utáni igen kevés nyilvános megjelenése volt, az is főleg magánjellegű: Broadway-showra látogatott, és olykor látták szupermarketben vásárolni. Legutóbb azonban az egykori „First Lady”, volt szenátor és külügyminiszter offenzívával nyitott a nyilvánosságban: a „Nők hónapja” eseményt használta fel arra, hogy megindítsa lehetséges visszatérését a politikai életbe.

Központi témája most a női jogok elkötelezett harcosaként mutatkozni. Egy washingtoni beszédében kérte a nőket, legyenek éberek, mert a kiharcolt női jogok veszélyben vannak, mindenek előtt a Trump alatti „visszacsúszás” miatt. Egy nappal azelőtt New Yorkban díjat vett át. Köszönőbeszédét „a kinn lévő erős lányoknak” szentelte.

Sok megfigyelő már biztos abban, hogy Hillary Clinton komolyan gondolja visszatérését a politikába.

Már be is jelentették jövő heti fellépését, amikor Pennsylvania államban a Scranton városban az „Ír nők Társasága” rendezvényén ő tartja a nyitóbeszédet. Ugyanakkor megrendelte, hogy elemezzék Trumppal szemben elszenvedett vereségének okait; a legaprólékosabban vizsgálják át az adatokat és elemezzenek „stratégiai metszeteket”.

Az év elején sokan azt találgatták, hogy Clintonné New York város polgármesteri posztjáért versenyez majd. De ezek a spekulációk alábbhagytak, mivel a szintén demokratapárti Bill de Blasio, a jelenlegi polgármester nagyon is szilárdan ül székében.

A nagy kérdés persze az marad, hogy Clinton harmadszor is nekifut a Fehér Háznak?

Már senki nem zárja ki, hogy 2020-ban visszavágóra kerül a sor, azaz Clintonné elindulhat Trump ellen.

Az sincs kizárva, nyilatkozott a Bildnek egy őt ismerő szerző, hogy Clintonné egy tévéshowban szerepelve indítaná meg új jelöltségét Trump ellen.

 

Forrás: magyaridok.hu , Lovas István

Kirobbant a török-holland diplomáciai botrány

Az Alapjogokért Központ megtámadta az FVB „nolimpiás” határozatát