in ,

Budaházy szabadon engedését követelő tüntetők zárták le az Erzsébet hidat (VIDEÓ)

Igen, itt az ideje szabadon engedni

Hétfőn demonstráció miatt lezárták az Erzsébet hidat Budára, Pest felé a buszsávban halad a forgalom, közölte a BKK hétfő délelőtt Facebook-oldalán. Mint írták: a 7-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Rudas Gyógyfürdő, az 5-ös és a 133E autóbusz a Ferenciek tere M és a Március 15. tér, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E és a 112-es autóbusz pedig a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Döbrentei tér megállót.


A demonstrációt a „Szabadságot Budaházynak!” címmel szervezték. Emlékeztetőül: márciusban tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék.

A rendőrség jelezte, hogy a rendőrök igazoltatják a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. Az intézkedés folyamatban van, tették hozzá.

Frissítés: a forgalom már helyre állt.


 

Mindenszo.hu kommentár: ez üzenet volt a közvéleménynek, üzenet Varga Juditnak és Novák Katalinnak is. Ideje lenne már lépni, a teljes jobboldali újságírótársadalom is szabadon bocsátását követeli, pl. Bayer Zsolt is, és még sokan mások.

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 
 

 

Szijjártó: Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről

Hasonlítsuk össze Budaházy Györgyöt Mártha Imrével és Gyurcsány Ferenccel – Budaházy börtönben, a politikusbűnözők meg szabadon