in

Brutális háború Izraelben – Netanjahu: hosszú és nehéz háborúba kezdünk, megsemmisítjük a Hamászt és a Palesztin Hatóságot!

Megszületett az izraeli válaszcsapás terve.

Az izraeli biztonsági kabinet szombaton késő este összeült, hogy meghatározza az ország válaszlépéseit a Hamász meglepetésszerű támadására. A kabinet „egy sor operatív döntést hozott, amelyek célja a Hamász és a Palesztin Hatóság katonai és kormányzati képességeinek megsemmisítése” – olvasható az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményében.

„Hosszú és nehéz háborúba kezdünk. A háborút a Hamász gyilkos támadása kényszerítette ránk”

– mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. „Az első szakasz ezekben az órákban ér véget a területünkre behatoló ellenséges erők többségének megsemmisítésével. Ezzel egyidejűleg megkezdtük a támadó alakulatot, és ez fenntartások és szünet nélkül folytatódni fog, amíg a célokat el nem érjük” – mondta Netanjahu.

Izrael célja, hogy „negligálja [a Hamász] képességét és vágyát, hogy hosszú éveken át fenyegethesse és kárt okozhasson Izrael polgárainak” – áll a közleményben.

„Vissza fogjuk állítani Izrael polgárainak biztonságát, és győzni fogunk” – tette hozzá Netanjahu. „A kabinet által hozott döntések között szerepel az áram-, üzemanyag- és áruszállítás leállítása”.

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nodel-díj ügy – Bognár Zsolt belerúgott abba a libsi újságíróba, aki meg belerúgott a magyarkoba

A mindenszo.hu közleménye: egy emberként állunk ki Izrael területi egysége mellett és támogatjuk Netanjahu válaszcsapását