in , ,

Brüsszeli agyhalál – „Aki a marxizmust élteti, az tagadja a demokráciát”

Egy marxista sosem demokrata

„Aki a marxizmust élteti, az tagadja a demokráciát”

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye szerint Jean-Claude Juncker Marx előtti főhajtása azt jelképezi, hogy az Európai Bizottság elnöke nem tiszteli sem a kelet-európai nemzeteket, sem pedig az áldozatok emlékét.

Egy marxista sosem demokrata. Aki a marxizmust élteti, az tagadja a demokráciát. Marx szobrot avatni nem más, mint semmibe venni eltiport nemzeteket és sokmillió ártatlan áldozatot”

–  nyilatkozta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke.

A párt szerint a marxizmus megvalósulása mindig és mindenhol tragédiához vezetett. Juncker Marx előtti főhajtása pedig azt jelképezi, hogy nem tiszteli a kelet-európai nemzeteket, nem tiszteli az áldozatok emlékét.

Ez nem csupán politikai hiba, ez az emberi méltóság tiszteletének teljes hiánya”

– mondta a politikus.

A KDNP szerint egy jobboldali, néppárti politikusnak erkölcsi kötelessége tiltakozni minden marxista kultusz ellen. Marxról tisztelgő beszédet mondani még a szélsőbaloldali mozgalmaktól is elfogadhatatlan, mérsékelt jobboldali politikustól pedig az alapvető értékektől való teljes elfordulás – olvasható a közleményben.

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európai Bizottság elnöke Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából mondott beszédet a németországi Trier városában, ahol a kommunista ideológia atyját felmentette az eszme nevében elkövetett bűnök és rémtettek alól.

A napokban többek mellett a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja is felháborodását fejezte ki Juncker részvétele miatt.

 

(forrás: Bertha László, 888.hu)

NICSAK – „Csóróországban” 65 százalékkal több új lakást adtak át az első negyedévben, mint tavaly

2018-ban konzervatív, jobboldali újságírók családját fenyegetik halálosan Magyarországon – Ezt ajánlanánk a LIBE bizottság szíves figyelmébe