in , ,

Brüsszel hibázott a CSU frakcióvezetője szerint

Elhibázott lépés volt Brüsszel részéről, hogy elfogadta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést

Elhibázott lépés volt Brüsszel részéről, hogy elfogadta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést – ezt a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU frakcióvezetője mondta az M1-nek.

Alexander Dobrindt néhány nappal a szavazás előtt óvatosságra intette a német képviselőket, arra kérte őket, jól fontolják meg, mielőtt Németország egyik legszorosabb európai szövetségese ellen szavaznak. Hozzátette azt is, hogy az Európai Uniónak nem lenne szabad okoskodva, felemelt mutatóujjal fenyegetőznie.

Az a helyzet, hogy Magyarországon a kormányt a választók újra egyértelmű többséggel választottak meg. Az emberek bíznak ebben a kormányban. Ezt el kell fogadni. Magyarország demokratikus ország, demokratikusan megválasztott kormány vezeti. Brüsszel részéről ez az okoskodó, ‘mi mindent jobban tudunk’ hozzáállás teljesen helytelen. És nagyon örülök, hogy a CSU Európai Parlamenti képviselői nemmel szavaztak a Magyarországgal szembeni eljárást előkészítő jelentésre” – fogalmazott.

(forrás:888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking! – Tragikus hirtelenséggel meghalt a Pesti Srácok munkatársa, Máté T. Gyula

Magyarország és a V4-ek katonai fenyegetettség alatt állnak – Kurz kancellár Merkel és Juncker mellé állt az uniós határvédelem kérdésében