in , , , ,

Magyarország és a V4-ek katonai fenyegetettség alatt állnak – Kurz kancellár Merkel és Juncker mellé állt az uniós határvédelem kérdésében

A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait

Berlin, 2018. szeptember 16. Angela Merkel német (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár kezet fog a berlini kancellári hivatalban tartott sajtótájékoztatójuk után 2018. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Omer Messinger)

Kurz kancellár Merkel és Juncker mellé állt az uniós határvédelem kérdésében

 

A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határának védelméről – jelezte Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár a jövő heti EU-csúcsról vasárnap Berlinben folytatott megbeszélésük előtt.

 

Angela Merkel sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy kormánya egyetért az osztrák soros elnökséggel abban, hogy “súlyponti” kérdés a külső határ védelme.

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli bizottság elnöke a határvédelemről “előremutató” javaslatokat tett, amelyeket “‘kimondottan üdvözlök”

-tette hozzá a német kancellár.

Sebastian Kurz hangsúlyozta, hogy Ausztria már régóta sürgeti mindazt, amit Jean-Claude Juncker javasolt, “jelesül a Frontex megerősítését” és “mandátuma kiterjesztését”.

Forrás/fotó: MTI

(pestisracok.hu)

Brüsszel hibázott a CSU frakcióvezetője szerint

Tiszavasvári: Fideszes győzelem a Jobbik fellegvárában