in ,

BRÉKING! – Román sajtóhírek szerint megvonták a bizalmat a román miniszterelnöktől!

NA VÉGRE!

Saj­tó­hí­rek sze­rint a román szo­ci­ál­de­mok­ra­ták meg­von­ták tőle a tá­mo­ga­tást.

 

Benyújtja lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök, miután pártja, a 2016 decemberi parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága megvonta tőle politikai támogatását – állította több román hírforrás a zárt ajtók mögül kiszivárgott értesüléseikre hivatkozva.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a magyarországi pártok azt követően szólították fel bocsánatkérésre, illetve távozásra a román kormányfőt, hogy egy televíziós nyilatkozatában értelmezésük szerint Tudose közvetve akasztással fenyegette meg az autonómiát követelő erdélyi magyarokat.     A román kormányfő nagy felháborodást kiváltó mondata a Realitatea hírtelevízió szerda esti műsorában hangzott el, amikor az erdélyi magyar pártok hétfőn elfogadott közös autonómianyilatkozatáról kérdezték. Tudose egy zászlóállítási kísérletre adott válaszával példázta, hogy miként viszonyul a kezdeményezéshez.

A kormányfő felidézte: a zászlóállítási kísérletkor is világossá tette, hogy

ha a zászló lobogni fog, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is.

Mihai Tudose korábban hétfőn azt mondta: nem beszélt akasztásról, amikor az erdélyi magyar pártok autonómianyilatkozatát kommentálta.Tudose leszögezte: románként határozottan fenntartja álláspontját, hogy semmilyen szinten, még békés egyeztetéseken sem képezheti alku trágyát Románia területi integritása, nem lehet szó Románia valamely részének autonómiájáról.     „Amikor a zászlón való lengést említettem, az állami hatóságokra utaltam, amelyeknek alkalmazniuk kell a törvényt. Az ő mandátumuk fog a zászló mellett lobogni, ha nem szereznek érvényt a törvénynek. Erről beszéltem, nem valakinek a felakasztásáról” – jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának ülésére érkező román kormányfő.

(Ripost.hu)

Illegális bevándorlókat továbbra sem fogad be a kormány – a libsik által kifogásolt valódi menekültek egyébként pedig már rég elhagyták Magyarországot

Az ellenzék lop, a kormány meg helyettük is fizethet – Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése