in , ,

Bréking! – Késelés történt Franciaországban, egy ember biztosan meghalt

A halálos áldozaton kívül két ember súlyosan megsérült. Sajtóértesülések szerint a támadó azt ordibálta, hogy „Allah Akbar”

Csütörtök reggel Franciaország Trappes nevű településén egy férfi késsel több embernek is nekirontott. A híradások eddig egy halálos áldozatról és kettő súlyos sérültről tudósítanak.

Rendőrségi források szerint a harmincas éveiben járó férfi az ámokfutás során behúzódott egy pavilonba, majd onnan azt ordibálta, hogy „Allah Akbar, ha idejöttök, kifüstölöm mindnyájatokat”. Mikor előbújt menedékéből, fenyegetőzve indult meg a rendőrök felé, akik erre leterítették őt. Az elkövetőt mentők ápolták, de végül belehalt sérüléseibe.

A rendőrség közölte, hogy az akciót lezárták, de arra kértek mindenkit, hogy a környéket kerülje el. A területet körbekordonozták.

Le Parisien szerint az elkövetőt 2016 óta terrorgyanús személyként kezelték a hatóságok. Több részlet egyelőre nem ismert, az elkövető személyazonosságáról a hatóságok egyelőre semmilyen információt nem szolgáltattak, ahogy arról sem, terrorcselekményről van-e szó.

FRISSÍTÉS:

A támadásért az Amaq nevű, terroristákhoz kötődő weboldalon az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

Gerard Collomb belügyminiszter a részvétét nyilvánította az áldozatok családjainak, és mint mondta, vizsgálják az esetet.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Ez sem stadion – Harminc éve nem volt ennyi fejlesztés az iskolákban

Magyar siker! – Kozák Danuta és Kárász Anna döntős a kajak-kenu világbajnokságon