in ,

BRÉKING – Karácsony Gergely eltörölné a rezsicsökkentést

Ez nem elírás

Karácsony Gergely egy civil szervezetnek írt levelében a rezsicsökkentés eltörlése mellett érvel. A Reális Zöldeknek írt válaszában azt írja, hogy „átalakítjuk a hatósági árszabályozást, amely jelenleg nem követi a világpiaci tarifákat”.

 

A magyarországi rezsicsökkentést az teszi levetővé, hogy a hatósági árszabályozáson keresztül az állam alacsonyabban tudja tartani az energiaárakat. Ezt akarja átalakítani Karácsony Gergely. Mindez abból a levélből derült ki, amit a Reális Zöldeknek küldött az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

 

Karácsony Gergely eltörölné a rezsicsökkentést (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

Karácsony azt írta, kormányra kerülésük esetén a Paks2-szerződés felmondása lesz az első intézkedéseik egyike. A kieső energiaellátást alternatív forrásokból pótolják, amely során számítanak az Európai Unióra, ugyanis annak új költségvetése kiemelten támogatja a klímavédelmi megoldásokat. E mellett átalakítjuk a hatósági árszabályozást is, amely jelenleg nem követi a világpiaci tarifákat – szerepel a levélben.

Karácsonyék szándéka egybevág a brüsszeli tervekkel. Brüsszel kivenné az ármeghatározás jogát a tagállamok kezéből, amely lépés ellehetetlenítené a rezsicsökkentést. Az MSZP hatalomra kerülése esetén tehát garantálható az újabb gáz- és áramár-emelkedés.

(origo.hu)

Hivatalos: Választások után így emelnék az adókat, ha kormányra kerülhetnének

Böjte Csaba: Én a stabilitás mellett állok ki – Engem a változást ígérő pártok közül egyik sem tudott meggyőzni