in ,

Hivatalos: Választások után így emelnék az adókat, ha kormányra kerülhetnének

Erről nem volt szó kedves ellenzék!!!!!!!

Hivatalos: Választások után így emelnék az adókat, ha kormányra kerülhetnének

Több ellenzéki párt – az MSZP–Párbeszéd és az LMP is – megnyirbálná a jelenleg elérhető adókedvezményeket. Mint arra a Magyar Idők online tegnapi cikke rámutat, a magát ökopártként meghatározó LMP a legfrissebb választási programjában úgy fogalmaz: „A vagyonadózás területén bevezetjük a luxusadót és a nagybirtokadót.”

 

A honlapjukról letölthető Kezdeményezésünk céljai című alapprogramjukban pedig a következőt írják: „Egységes és kötelező értékalapú ingatlanadót vezetünk be.” Az LMP költségvetési koncepciót is kiadott Zöld fordulat elnevezéssel, eszerint egy 50 négyzetméteres belvárosi lakásra kivetett ingatlanadó átlagosan havi 12 500 forint lenne. A zöldpárt tervei között további sarcok is szerepelnek, ilyen például a gépjárműadó terve.

 

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje a HVG-nek adott, tegnap megjelent interjújában úgy fogalmazott: „Az az érzésem, hogy a családi adókedvezmény jelentős hányada kevés családnál jelentkezik. (…) Át kell gondolni, hogy három gyerek után háromszor annyi kedvezmény jár. Felső plafont húznék az adókedvezménynél.” Emlékezetes, a szocialisták kormányzásuk idején gyakorlatilag eltörölték a családi adókedvezményt, az interjúból pedig kiderül, hogy Karácsony Gergely is ezt a gyakorlatot folytatná.
(magyaridok.hu)

Jobbik támogatja az új honfoglalók befogadását

BRÉKING – Karácsony Gergely eltörölné a rezsicsökkentést