in , , ,

BRÉKING! – Brit agyhalál – A londoni polgármester után itt van Sajid Javid az új brit belügyminiszter – Igazi brit név

Ez maga a tragédia

mindenszo.hu kommentár: Ébresztő Európa! Ha nem látnátok honfoglalás, hódítás zajlik!

Kapaszkodjatok meg: Sajid Javid az új brit belügyminiszter

 

Sadiq Khan londoni polgármester után már a brit belügy feje is pakisztáni származású. Éljen soká a multikulti!

Fotó: AFP

Sajid Javidot nevezte ki belügyminiszterré hétfőn Theresa May brit miniszterelnök. Javid Amber Ruddot váltja a belügyi tárca élén.

Rudd vasárnap éjjel nyújtotta be lemondását, miután kiderült, hogy az illegálisnak minősített bevándorlók kitoloncolásának belügyminisztériumi gyakorlatával kapcsolatban akaratlanul ugyan, de félrevezető tájékoztatást adott a londoni alsóháznak.

A 48 éves Sajid Javid eddig az önkormányzatokért és helyi közösségekért felelős miniszter volt Theresa May konzervatív párti kormányában, de korábban, még az előző tory kormányfő, David Cameron idején a kulturális, média- és sportügyi minisztériumot, illetve az üzleti ügyek minisztériumát is vezette.

Javid pakisztáni bevándorlók gyermekeként született Nagy-Britanniában, apja buszsofőrként dolgozott, csakúgy, mint London munkáspárti polgármesterének, a szintén pakisztáni bevándorló családban született Sadiq Khannak az apja. Sajid Javid és Sadiq Khan egyaránt az úgynevezett Windrush-nemzedék tagjai. Nagy-Britanniában közkeletűen így nevezik azt a generációt, amelynek tagjai, illetve közvetlen felmenőik a második világháború után, a felbomló brit gyarmatbirodalomból települtek át Nagy-Britanniába, és a korabeli nemzetközösségi törvény alapján brit állampolgárságot kaptak. A háború utáni első bevándorlók között volt az a 693 egykori gyarmati polgár, aki az Empire Windrush nevű személyszállító hajón érkezett Jamaicából Londonba 1948-ban. Innen származik a 20. század második felében Nagy-Britanniába települt nemzetközösségi bevándorlók és leszármazottaik nemzedékeinek elnevezése.
Nem véletlen a kinevezés

Sajid Javid elődje, Amber Rudd lemondásának hátterében éppen a Windrush-nemzedék tagjaival szembeni brit kormányzati bánásmód miatt kirobbant belpolitikai botrány állt. A botrány közvetlen előzményeként a The Guardian című baloldali napilap feltárta, hogy a brit kormány az elmúlt években a Windrush-nemzedék számos tagját minősítette illegális bevándorlóvá (gyakran azért mert nem dolgoztak és nem integrálódtak a társadalomba).

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

Gyurcsánynak írt nyílt levelünkre a DK-s rajongóktól kemény választ kapott a mindenszo.hu – Mutatjuk az eszement gyűlöletet

Az emberek nem támogatják a tüntizőket – A többség szerint a csalódottság vezérli a kormány ellen tüntetőket