in

Az emberek nem támogatják a tüntizőket – A többség szerint a csalódottság vezérli a kormány ellen tüntetőket

Még a baloldaliak többsége is úgy látja, hogy a tüntetők csalódott emberek

Még a baloldaliak többsége is úgy látja, hogy a tüntetők csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából. A Fidesz-KDNP 2018. április 8-án fölényes választási győzelmet aratott, a magyar választók ismét erős legitimációval ruházták fel az új kormányt.

Ellenzéki szimpatizánsok több kormányellenes utcai demonstrációt is tartottak. A Századvég Alapítvány a tüntetések ismertségét és társadalmi megítélését vizsgálta. Az eredmények alapján nagyon magas a kormányellenes tüntetések ismertsége: 97 százalékos a teljes népesség körében.

A kutatás rávilágított arra, hogy a magyarok döntő többsége (70 százaléka) a demonstrációk kapcsán úgy látja, a tüntetők csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét, ezzel szemben a válaszadók 24 százaléka nem értett egyet ezzel az állítással. Látható az is, hogy még a magukat baloldalinak tartó emberek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik szerint a tüntetők elsősorban csalódottságból mentek utcára (60 százalék). A középen állók 67, a jobboldalik 77 százaléka volt ezen a véleményen.

Forrás: Századvég

Forrás: Századvég; Fotó: Horváth Péter Gyula

(pestisracok.hu)

BRÉKING! – Brit agyhalál – A londoni polgármester után itt van Sajid Javid az új brit belügyminiszter – Igazi brit név

Ennyire „szar” a magyar oktatás – Hat magyar érem a kémiai diákolimpián