in , ,

Bréking! A magyar külügy bekérette a német ügyvivőt Petry Zsolt kirúgása miatt

végre

 

Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – közölte a tárca az MTI-vel.

 

 

A megbeszélés témája Petry Zsolt magyar állampolgár németországi munkaadója általi elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt – írták.

A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

„Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket” – olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, Magyarország számára Németország kiemelt fontosságú partner marad, amellyel az „őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit”.

Mint ismert, Petry Zsoltot azért rúgta ki a Hertha, mert a Magyar Nemzetnek adott hétfői interjújában keresztény Európáról beszélt és bírálta az európai bevándorláspolitikát.

(MTI nyomán)

 

 

(vasarnap.hu)

 

 

A mindenszo.hu véleménye a hírre pedig ez:

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Földi László: „kiképzőtisztek” irányították a SZFE hallgatóit a szervezett provokáció felé

      Orbán Viktor Petry Zsoltról: egyetlen magyar sincs egyedül, így Petry Zsolt sincs egyedül