in , ,

Bréking! A bennfentes.net szerint Cseh Katalin lehet az Anonymous által lebuktatott politikus

Az elmúlt napokban nagy botrányt ígért és felkavarta az állóvizet egy, a bennfentes.net szerkesztőségéhez eljuttatott videó

 

Az elmúlt napokban nagy botrányt ígért és felkavarta az állóvizet egy, a bennfentes.net szerkesztőségéhez eljuttatott videó, amelyben először egy Anonymous-álarcos alak azt ígérte, hogy hétfőn lebuktat egy kétszínű politikust, aki kettős játékot űz. Hétfőn azonban csak egy újabb videót küldött a portálnak, amelyen szintén Anonymous szólalt meg, de nem árulta el kiről beszélt előző videójában, csupán azt, hogy a politikus és a hozzá kapcsolható cégek négy és fél milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami támogatást nyertek el.

 

A bennfentes.net ezért belevetette magát a nyomozásba és kiderítették, hogy Cseh Katalinra illik leginkább a leírás, amelyet az álarcos alak adott meg a korrupt politikusról. A Momentum EP-képviselője körül ugyanis valóságos pénzeső volt az elmúlt években: saját korábbi és az azzal kapcsolatban álló cégek összesen 4,8 milliárd forint uniós pénzt zsebelhettek be. Annak a Cseh Katalinnak a környezetében álló cégekről van szó, aki immáron 2 éve követeli az uniós források Magyarországgal szembeni befagyatást, és aki éppen tegnap szólította fel ismételten az EU-t a hazánkkal szembeni fellépésre.

A bennfentes.net azt írja, szerkesztőségük a videó kézhezvételétől kezdve egész éjjel a palyazat.gov.hu oldalát bújta, hogy megtalálják, melyik politikus cége és üzlettársai nyerhettek ekkora összeget európai uniós pályázaton. A munkához “Anonymous” információi vették alapul, akitől annyit tudunk:

 

  • kétszínű politikusról van szó, aki kettős játékot űz
  • úgy csinált, mintha egy lenne közülünk, közben játszik ide is, oda is
  • négy és félmilliárd forintnyi EU-támogatást vett fel saját és haveri cégein keresztül
  • 300 millió forintnyi közbeszerzést is el tudtak hozni

A cégadatbázis segítségével a bennfentes.net először összegyűjtötte az összes országgyűlési képviselő és európai parlamenti képviselő egykori és jelenlegi céges érdekeltségét. Ezután a palyazat.gov.hu-n rákerestek a cégekre. Így bukkantak rá a Pannónia Nyomda Kft-re. 

A cég jelenleg Halász Gábor ügyvezetése alatt áll, azonban 2013 májusától 2018 januárjáig az azóta a Momentum színeiben politizáló Cseh Katalin volt az ügyvezetője.

 

 

A cégtörténet szerint a kft-t 2010-ben alapította Cseh Tibor, a momentumos politikus édesapja, majd 2013-ban adta át az ügyvezetést lányának, aki egészen 2018 januárjáig volt a cég feje. Ebben az időszakban indulhattak azon az európai uniós pályázaton is, ahol több mint 68 millió forint támogatást nyertek egy hologramos technológia kifejlesztésére. Majd később ugyanez a cég 217 579 410 Ft-ot nyert egy szintén Széchenyi 2020-as pályázaton úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére.

Eddig tehát 285 706 274 forintnyi uniós támogatásnál tartunk, ami nem kicsi összeg, pláne, ha azt nézzük, hogy Cseh Katalin és pártja az elmúlt években azért folytatott lobbitevékenységet, hogy Magyarország irányába függesszék fel az európai uniós támogatásokat, mondván, azt úgyis ellopja a kormányzat. Ráadásul a cég nagyobbik ügylete abban az időszakban zajlott, amikor Cseh már EP-képviselőként Brüsszelben volt. Igaz, a cég ügyvezetője ekkor már nem ő volt.

azonban Anonymous nem 285 millió forintról – ami azért szintén nem kis summa – hanem 4,5 milliárd forintról beszélt, így a bennfentes.net rákeresett arra is, hogy a Pannónia Nyomda Kft. még milyen cégekkel lehet kapcsolatban. Így bukkantak rá a NOVA-INN KFt-re, a Mondat Kft-re és a Holotech Kft-re, akik ugyanarra a váci címre vannak bejegyezve, mint ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást. Így megkeresték ezeket a cégeket is a palyazat.gov.hu-n. A NOVA-INN összesen 200 millió forintot nyert.

 

 

A Mondat Kft. – amely több telephellyel is rendelkezik – 2004 óta összesen 498 809 958 Ft európai uniós támogatáshoz jutott hozzá.

 

A Holotech Hungary Kft. pedig 1 milliárd 748 millió forintot nyert el nagy sebességű ipari alkalmazásra megfelelő, színes, digitális hologramíró berendezés fejlesztésére.

Ez azonban még mindig „csak” 2 milliárd 732 millió forint, ezért a portál megnézte azokat a telephelyeket is, ahonnan a fenti cégek nyertek pályázati forrást. És láss csodát, újabb vállalatokat lehet a Pannónia Nyomda Kft. céghálójába kötni. Ilyen az Uniotech Kft, amely ugyanarra a sziráki címre is be van jegyezve mint a Pannónia Nyomda Kft is. Ez a cég 63 167 270 forintnyi uniós támogatást zsebelt be 2011 óta.

 

És nem maradhat ki a sorból a Royal Press Hungary Kft. sem, amely a korábban említett Holotech Hungary Kft. elődje. A két cég összesen 3 731 475 611 forintot zsebelt be.

 

 

Vagyis igaza lehetett Anonymousnak abban, hogy több mint 4,5 milliárd forintnyi közpénz landolt egy momentumos politikusnál és üzleti partnereinél. Abban viszont tévedett, hogy az összeg ennél jóval több, csaknem 4,8 milliárd forint. Egészen pontosan 4 779 159 113 forint.

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Szakértő: egy jól behatárolható kör a politika mocsarába akarja lerántani a titkosszolgálatokat

Deák Dániel: semmilyen bizonyíték nincs illegális lehallgatásokra (videó)