in ,

Botrány van az MSZP-ben a kongresszus miatt – Sivalkodnak az MSZP-sek Karácsony miatt

Gúr Nándornál elpattant a húr – A vidéki MSZP-sek fel sem veszik Tóbiás József pártigazgató telefonját

Botrány van az MSZP-ben

Nem csillapodnak a hét végén megtartott MSZP-kongresszus utórezgései. Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az elnökség tagja forrásunk szerint Tóbiás József pártigazgató irodájába rontott be, számon kérve az elmúlt hetek történéseit, amelyek miatt elsősorban a megyei elnökök lázadoznak – értesült lapunk.

Áll a bál az MSZP-ben, a kongresszus után sem csillapodnak az indulatok – értesültünk szocialista párti forrásokból. A megyei elnökök lázadoznak, vitatják a szocialista párt szombati kongresszusa elektronikus szavazásának eredményeit, s akadnak olyanok is közöttük – hallottuk – , akik a történéseket csendesíteni akaró pártigazgató, Tóbiás József telefonját sem hajlandók felvenni.

A hivatalos kommüniké szerint a kongresszus az országos listát 164 igen, 42 nem szavazattal és 21 tartózkodással hagyta jóvá, ám sokan azt sem tudták, miként működik az elektronikus szavazógép, mikor melyik gombot kell nyomni, mert erről csak elnagyolt tájékoztatást kaptak. Így nem kevesen vannak, akik vitatják az eredményeket is – mondta informátorunk.

Forrásunk arról is beszámolt, a párt már korábban is lázadozó országgyűlési képviselője, Gúr Nándor – miután választási körzetét Miskolcon átengedték a DK-nak – annyira felháborodott az elmúlt hetek párton belüli eseményei, illetve a szombati kongresszusi szavazás kapcsán, hogy feldúltan és számonkérően rontott be Tóbiás József pártigazgató irodájába. Az új szövetségkötések kapcsán különösen a gyöngyösi Hiesz György kigolyózása váltott ki súlyos indulatokat.

Úgy értesültünk, a megyei elnökök közül többen új kongresszus összehívását követelik, s újjáválasztanák a párt országos választmányát is. A gyöngyösi polgármester, Hiesz György hétfőn este a Hír Tv-ben azt mondta, Molnár Gyula pártelnök nagyot hibázott, amikor a választási körzetét felajánlotta Fodor Gábornak, a Liberálisok elnökének. „Ha azt mondja, hogy tévedtem, mellényúltam, nem gondoltam át ezt a szövetséget és a te helyzeted, én akkor azt mondom, Gyula, kezet rá, és felejtsük el” – fogalmazott Hiesz.

A pártban ennek az ügynek a kapcsán állt elő az a helyzet, hogy a szombati kongresszuson nem Fodornak, hanem Bősz Anett ügyvivőnek adták a tizenötödik helyet az MSZP-Párbeszéd közös listáján, amiről úgy gondolják, még akár befutó is lehet.

Még januárban egy szocialista forrásunk azt mondta, Molnár Gyula pártelnök „mindenkinek mindent megígér”, s ebből még súlyos konfliktusok is kialakulhatnak a pártban. Most lényegében ez következett be – jegyezte meg informátorunk.

 

(forrás: Bán Károly, magyarhirlap.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Soros-csicska ellenzék – Karácsonyék az Európai Parlamentben is a Soros-terv végrehajtását segítik

Megint egy nagyszerű kezdeményezés – Országszerte helyi központok segítik majd a nők foglalkoztatását