in ,

BOTRÁNY – Csak a kampány idejére kellett a gazember jobbikos politikusnak a menhelyről örökbe fogadott kiskutya?

Visszakerült a gyepmesteri telepre Ribizli, a jobbikos országgyűlési képviselő, Jakab Péter által még kampány alatt örökbe fogadott keverék kiskutya.

Csak a kampány idejére kellett a jobbikos politikusnak a menhelyről örökbe fogadott kiskutya?

Visszakerült a gyepmesteri telepre Ribizli, a jobbikos országgyűlési képviselő, Jakab Péter által még kampány alatt örökbe fogadott keverék kiskutya. Az ebet a hétvégén ismerte fel valaki a telepen, hogy a jószág azonos azzal a kiskutyával, amelyikkel a politikus nem is olyan rég még családi fotókon pózolt. Az ügyből hatalmas vita keveredett a közösségi portálon, amit a hvg online szúrt ki. 

Bizonyára emlékeznek még a Jobbik arculatváltásának első leglátványosabb mozzanataira, amikor Vona Gábor kopasz fejek és Árpád-sávos lobogók helyett kölyök vizslákkal és kiscicákkal fotóztatta magát. Na erre az időszakra tehető Jakab Péter örökbefogadási láza is. A jobbikos a miskolci gyepmesteri telepről vette magához nagy csinnadrattával az egyik elárvult keveréket.

Ribizli Facebook kampányfotó sztárja lett. A politikus és gyerekei simogatták a beállított felvételeken. 

A hétvégén egy önkéntes ismert rá Ribizlire a gyepin, amikor sétáltatni ment a telep lakóit.  A felismerésből persze azonnal számon kérő Facebook poszt lett, hiszen az állatszeretőt joggal felháborította, hogy valaki esetleg csak politikai céllal, rövid időre vált gazdává majd a választások után le is passzolta a kutyát.

Jakab magyarázkodásba kezdett, ami nem sült el valami jól.

Azt állította, hogy Ribizli megharapta a gyerekeit, ezért új gazdát keresett neki, de az sem bírt vele. 

A történetben az az érdekes, hogy aki a gyepmesteri telepek és állatvédők világában kicsit is járatos, az tudja, örökbe fogadni csak szerződéssel lehet. Ez a szerződés jó néhány feltételt tartalmaz. Többek közt azt is, hogy ha az örökbefogadónak bármi problémája van az állattal, és meg kíván válni tőle, ahhoz a szervezethez kell visszavinnie, ahonnan az ebet örökbe fogadta. Jakab Péterek tehát egyáltalán nem volt joga ahhoz, hogy az állatvédők értesítése nélkül, akiktől a kutyát hozta, egyszerűen csak úgy tovább passzolja, amikor neki már nem kell. 

Állítólag az új gazdi vitte vissza egy hónappal később az agresszív kutyát a gyepmesteri telepre. A politikus Facebook oldalát az ominózus fotónál elárasztották a kommentek. Ezekből az derül ki, hogy amikor Ribizli problémássá vált, Jakab nem fordult a szervezethez, meg sem próbált segítséget kérni a kutya neveléséhez. 

Egyébként nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Jakab Péter kutyával pózolt a kampány ideje alatt. Íme az egyik kampányszlogen abból az időből, amikor a Jobbik az állatvédelmet is politikai palettájára vette:

hvg.hu/PS, vezető kép: Facebook

(forrás:pestisracok.hu)

Indul a Mission Impossible őrület – Megint kaszkadőr nélkül csinált őrült dolgokat Tom Cruise

NEM STADION! – Már tervezik a Dunai Evezős Központ pályáját