in

NEM STADION! – Már tervezik a Dunai Evezős Központ pályáját

Az 510 ezer négyzetméteres központ két kilométeres pályával, kiszolgáló terekkel és mederfalrendezéssel épül meg

A Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program részeként megkezdték a Dunai Evezős Központ tervezését. A nyertes kivitelezők a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., az Aquaconsult Kft., valamint az ÖKO Zrt. – derül ki a TED tájékoztatójából.

A megtervezendő pálya hossza két kilométer, plusz a rajt és célzóna, melyek összesen további mintegy százötven métert tesznek ki.

A projekt további részét a mederfal mindkét oldali rendezése és az 510 000 négyzetméteres központ területén elhelyezkedő sportpályák és kiszolgáló terek létrehozása teszi ki.

A pálya létrehozása azt a célt hivatott szolgálni, hogy a jövőben a Duna nemzetközi evezős versenyek otthonául szolgálhasson és színvonalas edzéslehetőséget kínáljon a fővárosban. A soroksári Duna-ágon létesítendő evezősközpont nem csak XXI. századi versenyhelyszín lesz, de sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt Budapest lakosságának és a közelben épülő 12 ezer férőhelyes,  Észak-Csepel és Északnyugat-Soroksár elhanyagolt részeit újjáélesztő Diákváros lakóinak. A Dunai Evezős Központot a sportolók mellett a lakosság is használhatja majd éppúgy, mint az új városrész többi megvalósuló létesítményét.

(forrás:magyarepitok.hu)

BOTRÁNY – Csak a kampány idejére kellett a gazember jobbikos politikusnak a menhelyről örökbe fogadott kiskutya?

MÉG MINDIG NEM STADION! – Már elkezdték építeni Nyíregyház új uszodáját