in ,

Botrány, botrány hátán! Újabb kerületben csalhatott a budapesti ellenzék

Sajtóinformációk szerint nemcsak a VIII. kerületben, hanem a VII. kerületben, azaz Erzsébetvárosban is történtek „furcsaságok”

Az ajánlásgyűjtés során nemcsak Józsefvárosban, hanem az Origo szerint Erzsébetvárosban is történtek visszaélések. A lap azt írja, a náluk lévő bizonyítékokon látni, ahogy Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt egyik aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat. A történtek miatt több civil is tiltakozott a különböző erzsébetvárosi fórumokon.

Felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék itt is rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait

– írják.

A képfelvételeken látni, ahogy egy középkorú férfi az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. A portál azt írja, hogy két dolog merül fel: az ellenzéki aktivista vagy jogszabályellenesen rögzítette a hivatalos dokumentumon szereplő adatokat, vagy ami ennél is durvább forgatókönyv, meghamisította azokat.

A szabályok szerint az ajánlóívek bármilyen formában történő másolását, valamint azok hamisítását a törvény bünteti, ugyanis ezeken nem kell semmit feldolgozni, a jelölteknek csupán össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a választási bizottságnak.

Erzsébetvárosban hosszas huzavona volt az ellenzéki padsorok között, hogy kit is indítsanak. Végül a teljes összefogást nem tudták összehozni a nagy marakodás miatt, a DK a szélsőségesen magyarellenes Niedermüller Pétert indítja. A párbeszédes Szücs Balázs a körzetben azzal vált ismertté, hogy Niedermüllerrel ellentétben bevette volna az antiszemita Jobbikot az összefogásba az ellenzéki pozícióosztogatás során. A felvételeken látható férfi Szücs kampánystábjának tagja.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Nem stadion – Fiatalos kollégiumot varázsolt üres szocreál épületéből Tatabánya

The American Conservative: Orbán ölre menne Magyarországért