in ,

Nem stadion – Fiatalos kollégiumot varázsolt üres szocreál épületéből Tatabánya

A közel egymilliárdos beruházásban születetett két- és háromágyas szobák megoldják a városon kívüli diákok lakhatását

Átadták az egykori MÁV-szállóból kialakított, százágyas középiskolai kollégiumot kedden Tatabánya központjában. A beruházást az EP Konstruktív Kft. és az IMV Kft. kivitelezte a közel 2900 négyzetméteres hasznos alapterületű ingatlanon.

Orvosi rendelő és közösségi terek is épültek

Az 1970-es évek elején emelt, szocreál stílusú épület évek óta üresen állt, majd a város a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapta meg az ingatlant.

 

 

Az ötszintes, száz férőhelyes diákszállás fiatalos külsőt kapott, az ablakokat a szivárvány színeire festett sávok keretezik. A földszinten mozgáskorlátozott hallgatóknak készültek egyágyas szobák, továbbá itt kapott helyet az orvosi rendelő, a közösségi terek, valamint az irodák. Az emeleteken két- és háromágyas szobákat alakítottak ki vizesblokkokkal, szintenként tanulószobákkal, felügyelői helyiségekkel. Az épületet teljesen akadálymentessé tették, liftet építettek be.

A diákok harmada más településekről érkezik

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester az átadón elmondta, a kormány a Modern városok program keretében 800 millió forint támogatást biztosított a beruházáshoz, amelyhez az önkormányzat 168 millió forintos önrésszel járult hozzá.

Tatabányán több ezer diák tanul középfokú intézményben, egyharmaduk vidéki. Az előzetes felmérések szerint a vidékről érkező hallgatók körülbelül 6-8 százalékának van szüksége kollégiumi elhelyezésre, így a száz férőhely elegendő lesz a városon kívüli tanulók lakhatásának biztosítására.

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)
ó

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – A legfontosabb balatoni üdülőváros frekventált része születik újjá

Botrány, botrány hátán! Újabb kerületben csalhatott a budapesti ellenzék