in ,

Börtönbiznisz után itt van a kórházbiznisz! – Kórházak elleni perek megindításához toboroz ügyfeleket a TASZ és a börtönbizniszes Magyar György

Döbbenet

Olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy a magukat civil jogvédőknek nevezett szervezetek, mint például a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), hogyan próbál a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán botrányos sztorikra vadászni az online térben és abból jogi eljárásokat, azaz pereket kezdeményezni, kihasználva ezzel beteg és gyógyuló emberek jóhiszeműségét és lelkiállapotát.  

Elképesztő, hogy a sorosista szervezetek miként heccelik fel az embereket járvány idején, ráadásul több ellenzéki portál és ügyvéd is segíti őket. Olvasónk fotói szerint a TASZ a minap a Facebook Házi idősgondozás, bentlakásos ápolás, otthoni betegápolás Magyarországon elnevezésű, privát, több, mint hatezer taggal rendelkező, szakmai csoportban egy olyan bejegyzést tett közzé, amelyik így kezdődik: “Ügyfelet keresünk”!

 

Igen, jól olvasták! Ügyfeleket keres egy jogsegélyszolgálattal foglalkozó civil szervezet, amelyhez normál esetben, jogsérelem esetén magától fordul a jó ember, nem pedig fordítva.

A TASZ az alábbi szöveggel keresi ügyfeleit a már fentebb említett csoportban:

„Durva jogsértés, hogy az állam ellátás helyett a hozzátartozóikra hagyja a súlyos betegeket.” – írják, majd hozzáteszik, hogy „Jogi eljárás kezdeményezéséhez olyan betegeket keresünk, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítás során tettek ki a kórházból.”

 

Hagyok időt ezt megemészteni. Viszont, ha tovább mélázunk azon a „hihetetlen és kihagyhatatlan lehetőségen”, hogy a TASZ képviselje az érdekeinket egy esetleges jogvita esetén, akkor meg kell említeni az ügyfeleinek a börtönkártérítési bizniszben félmilliárdot is kasszírozó Magyar Györgyöt. A jogász a Klubrádiónak adott interjújában azt mondja, hogy a betegek  tömeges ( ha lenne ilyen, de nincs – a szerk.) hazaküldése miatt „száz százalék”, hogy indíthatnak pert a családok ezekben az ügyekben. A rádió portálján olvasható szöveg szerint

A kórház felelhet a károkozásért, ugyanis, mint mondta, kötelezettségszegésről van szó. Nemcsak polgárjogi perek indulhatnak vagyoni és nem vagyoni kártérítésért, hanem felmerül a még a büntetőjogi felelősség kérdése is, a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés – tette hozzá arccal a kassza felé.

 

Valószínűleg a járvány idején jó reklám az ügyvéd úrnak, ha így próbál ügyfeleket szerezni magának. Ez mind igaz is lehetne, hiszen természetes dolog az életben, hogy vannak jogviták, amiket peres úton rendezni kell. Ilyen perek voltak és lesznek is. Az viszont már csavar a történetben, hogy Magyar a politikai vetületét nézi és sulykolja ennek a kérdésnek és szinte hergeli az embereket, valamint vélhetően más emberek pénztárcájában is turkálna, ha tehetné. Olvassák csak:

A járvány arról szól, hogy karantén.  Arról szól, hogy elkülönítés. Akkor ilyen abszurd ötlet volt az, hogy az általános orvosok, az általános kórházak 50%-át tessék szíves rendelkezésre bocsátani, hogy oda hadd jöjjenek be a vírusos betegek a többi beteghez? Milyen dolog az, eleve keverni őket és nem olyan helyzetet teremteni, hogy akár Mészáros Lőrinc szállodájában, akárhol máshol, kollégiumokban elhelyezni a járványbetegeket és meghagyni tisztességgel, megöregedni, vagy vagy együtt élni a betegségükkel az ott lévő kórházban lévők.”  – mondja Magyar a Klubrádiónak adott interjújában.

Meglehetősen érdekes az ügyvéd úr megközelítése és az a fajta értelmezés, hogy a betegeket „keverni fogják” a kórtermekben és azt sem érti, hogy Mészáros Lőrinc miért nem osztja szét vagyonát vagy költözteti be szállodájába az embereket. Igazi kommunista hozzáállás. Gyurcsány Ferenc ebben valószínűleg sokkal jobb, mint Mészáros, hiszen ő felkarolta a migránsválság kezdetén a rászorulókat.

No, de térjünk vissza a házi idősgondozással foglalkozó közösségi oldalhoz. Olvasónk lentebb látható fotója szerint a igazbaloldali mérce.hu is beszállt az “ügyfelek keresésébe”, de ha ez nem lenne elég, olvasónknak arról is van fotója, miként vadássza a “szigorúan név nélkül” nyilatkozókat az Index újságírója, nyilván teljesen függetlenül a TASZ jóságos ügyfélvadászatától.

 

 

Ha már sok a „jóból”, nézzük inkább a szakma érvelését. Fontos, hogy megnézzük a másik oldal álláspontját is, hiszen aki megfelelően próbál tájékozódni, az látni fogja, hogy túlsúlyban vannak a szakmai érvek, semmint a politikaiak az ellenzék részéről.

Merkely Béla szívsebész professzor, a Semmelweis Egyetem rektora egy, a lapunknak adott interjújában leszögezi, hogy ”a politikusoknak a legrosszabbra is fel kell készülniük, nekünk pedig az a kötelességünk, hogy a döntéseiket megfogadva, ésszerűen hajtsuk végre az intézkedéseket.”

A professzor szerint: „Fontos tudni, hogy a felszabadított ágyakat ténylegesen csak a járvány eszkalációja során kell majd biztosítanunk. Tehát semmiképpen sem úgy kell értelmezni a rendelkezést, hogy ezeknek az ágyaknak mostantól üresen kell állniuk. (…)Egy friss stroke-ost persze nem lehet hazaküldeni, mert folyamatos gyógyításra és kórházi eszközökre van szüksége, de mindig van egy pont, amikor már mérlegelhető, hogy inkább az otthoni környezet a javasolt. Minden ellátónak fel kell mérnie, hogy egy műtét, vagy vizsgálat elmaradása mennyire rontja a beteg  kilátásait.”

Az sem mellékes, hogy az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos a kórházi ágyak felszabadításról szólva elmondta, hogy az általánosan is 60-70 százalékos foglaltsággal működő kórházak esetében az utasítás korántsem tekinthető olyan drasztikus jellegűnek, amilyennek megpróbálják azt beállítani. Leszögezte, hogy a betegek elbocsátása kizárólag orvosszakmai döntéssel lehetséges, de senki nem engedhető el, akinek ez az életét veszélyeztetné, vagy maradandó egészségkárosodást okozna számára.

 

(Tisóczki Flóra, pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Helyzet van! Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése

Jelenleg Magyaroszágon a legolcsóbb a 95-ös benzin egész Európában – Ilyenkor nem Orbánozik az ellenzék?