in ,

Börtönbe vele! Büntetőjogi felelősség is terhelheti az erdőkertesi baloldali háziorvost, aki nem hajlandó a betegeit beoltani

Büntetőjogi felelősség is terhelheti a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvost–mondta Futó Barnabás ügyvéd csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Büntetőjogi felelősség is terhelheti a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvost–mondta Futó Barnabás ügyvéd csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy megítélése szerint a háziorvos tette kimerítheti a szándékos veszélyeztetést. Úgy vélekedett, hogy a közszereplők sem mondhatnak bármit következmények nélkül. A jogi szakember szerint, ha egy politikus azt állítja, hogy a kormány mutyivakcinákkal akar oltatni, az rémhírterjesztésnek minősülhet, ami hivatalból üldözendő.

Az ügyvéd jelezte, a büntető törvénykönyv azt mondja ki, hogy aki foglalkozási szabály megszegésével mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanul közvetlen veszélynek teszi ki, az gondatlan veszélyeztetést követ el. Szerinte ugyanakkor a háziorvos tette inkább a szándékos veszélyeztetést merítheti ki, így súlyosabb lehet a büntetési tétel is.

 

 

Ha súlyos egészségromlást, fogyatékosságot vagy halált okoz a cselekmény, a büntetési tételek súlyosabbak lehetnek

– jelezte.

Futó Barnabás szerint ebben az esetben nem szükséges feljelentést tenni, hiszen hivatalból is indíthat eljárást a nyomozóhatóság. Kérdésre kitért arra is: ha egy politikus azt mondja, hogy “a kormány mutyivakcinákkal akar oltatni”, az rémhírterjesztésnek minősülhet, ami hivatalból üldözendő.

A Pest Megyei Kormányhivatal kedden azt közölte, hogy egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára. A bírságot azzal indokolták, hogy az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Pikó rekordidő alatt szétverte Józsefvárost: már ingyenes wi-fi pontok sincsenek a VIII. kerületben

A Fidesz magyarázatot követel Karácsonytól, miért nem volt felzászlózva Budapest március 15-én