in ,

Pikó rekordidő alatt szétverte Józsefvárost: már ingyenes wi-fi pontok sincsenek a VIII. kerületben

A Józsefvárosi Önkormányzat újabb, a kerületiek mindennapjait, pénztárcáját megsegítő kedvezményt vett el.

A Józsefvárosi Önkormányzat újabb, a kerületiek mindennapjait, pénztárcáját megsegítő kedvezményt vett el. Pikó Andrásék szép csendben megszüntették az ingyenes közterületi wi-fi pontokat a kerületben, pedig választási programjában Pikó azt ígérte, fejleszteni fogják a hálózatot – hívta fel rá a figyelmet a hirnyolc.hu.

Józsefvárosban 2017 nyarán döntött úgy az akkor még Fidesz–KDNP-többségű képviselő-testület, hogy kerületi köztereken, a lakosság szabad internet-hozzáférésének biztosítása érdekében ingyenes wi-fi pontokat építenek ki. A lakosokkal közösen választották ki, hogy mely tereken, pontokon legyenek ezek a lehetőségek. A napokban azonban a Józsefvárosi Önkormányzat honlapja egy rövid hírben számolt be arról, hogy a „költségvetési megszorítások” miatt megszüntették a közterületi wi-fi-szolgáltatást.

A portál információja szerint a szolgáltatás évente mindössze 9,2 millió forint volt, míg a kerület 2021-es költségvetése 28 milliárd forint, amely 4 milliárd forinttal több, mint az elmúlt években. A szolgáltatás már február 26-án megszűnt, de erről csak március 11-én tájékoztatta az érintetteket az önkormányzat.

 

Fejlesztjük az ingyenes kültéri wi-fi-hálózatot a kerületben, elsősorban a forgalmasabb csomópontokra koncentrálva

– idézte a hirnyolc.hu Pikó András hamis választási ígéreteit, majd rövid összegzést közöltek a balliberális politikus városromboló tevékenységéről.

Pikó András alig másfél éves ténykedése alatt bezáratta a Józsefvárosi Galériát, a Zászlómúzeumot, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központot, a Józsefvárosi Cigányzenekar számát pedig drasztikusan csökkentette. A helyi adókat növelni akarta, április 1-től pedig változik az eddig ingyenes lakossági parkolási rendszer. Kampányában azt ígérte, kétszer annyi pénzt fognak fordítani a köztisztaságra, több kukát helyeznek ki a kerületben, ennek ellenére Józsefvárosban az FKF kukáinak felét leszerelték. Szinte teljesen megszűnt a társasházi felújítási pályázati rendszer, de az évi 5000 négyzetméter új zöldfelület is csak ígéret maradt.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

2 Comments

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Philip: Szabó Tímea politikai teljesítménye egyenlő a nullával – Videó

Börtönbe vele! Büntetőjogi felelősség is terhelheti az erdőkertesi baloldali háziorvost, aki nem hajlandó a betegeit beoltani