in , ,

Böjte Csaba: ilyen jól magyar ember a Kárpát-medencében az elmúlt ezer évben nem élt

Jézus hirdeti és gyakorolja is a szeretet parancsát

Jézus hirdeti és gyakorolja is a szeretet parancsát – jelentette ki Böjte Csaba ferences szerzetes a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) második napján, hétfőn. A budapesti Hungexpón tartott fakultáción hangsúlyozta: ez az egyetlen parancs, amit nekünk adott a mester. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója előadásában úgy fogalmazott: Jézus Krisztus elindított egy úton bennünket (…), jó úton járunk, ez az az út, amelyen tovább kell mennünk, ezeket az értékeket és kincseket kellene, hogy felkínáljuk a világ többi részének is.

Böjte Csaba közölte, hogy a szeretet, a készség a párbeszédre, a szolidaritás és az irgalom az evangéliumból nőtt ki.

 

Jézus nem utópiát kerget, hanem ezt hiszi, és a kereszten is hitte, hogy ezt meg lehet valósítani

– tette hozzá. Az afganisztáni helyzetre utalva azt mondta: 50 ezer „keményfiú” 40 millió emberre akarja rákényszeríteni a maga ideológiáját, és úgy néz ki, ötmillió ember menekül az országból.

Ezzel szemben az európai parlamenti választások idején a kontinens 500 millió lakója békésen tudta megbeszélni, hogyan tovább, a kisebbség el tudja fogadni a többség véleményét, és nem öldököljük egymást

– mondta. A szerzetes ezen a ponton azt hangoztatta: örül, hogy a kétezer éves keresztény Európában él. A szolidaritásra térve arról beszélt, hogy Jézus kis közösségéből nőtt ki a közoktatás, a közegegészségügy, a közbiztonság, a közvilágítás és a közúthálózat. Utalt arra, hogy a világ egyes részén ezek a vívmányok azért hiányoznak, mert a krisztusi egymásra figyelés hiányzik. Böjte Csaba megköszönte, hogy Magyarországról nagyon sok segélyt kaptak a bajban lévő erdélyi gyermekek. Az irgalomról beszélve a ferences szerzetes úgy vélekedett:

Európában még az is meg van fertőzve a szeretet parancsával, aki köszönőviszonyban sincs a kereszténységgel.

Véleménye szerint jó, hogy az irgalom gyökeret eresztett mindannyiunkban. Böjte Csaba a katolikus világeseményen a többi között szólt a gyónás, a gondok letételének fontosságáról, a türelemről, valamint arról, hogy – mint fogalmazott – „higgyünk a szeretet végső győzelmében” és „merjük kimutatni az egymás iránti szeretetünket”. Böjte Csaba kitért arra is, hogy manapság „illik” panaszkodni, nyafogni, mindig a hibát keresni és leszólni egymást. Ezen a ponton kijelentette:

úgy gondolom, hogy ilyen jól magyar ember a Kárpát-medencében az elmúlt ezer évben nem élt.

Szavait a közönség nagy tapssal fogadta. Hozzátette: a jó dolgokért tudni kell hálát adni, és köszönetet mondani azokért. Szavai szerint „a gonosz lélek szeretné, hogy elégedetlenkedjünk”, ezzel szemben Jézus Krisztus mindig vigasztal, bátorít, erősít.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Magyarok, újra ezt akarjátok? Így árusította ki a nemzet vagyonát Gyurcsány Ferenc

Kamu Geri zuhan, de nagyon – Real-PR 93: sokkal népszerűtlenebbé vált Kamu Geri