in ,

Bohár Dani: itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

A balosok csak hergeljenek. A valóság úgyis elmegy mellettük, megint.

„Épphogy elérte a 20 fokot a hőmérséklet, ismét megjelentek a Balatont gyalázó cikkek. Annyira unalmasak és annyira kiszámíthatóak már a hazájukkal kezdeni semmit nem tudó balliberálisok, hogy nevetségesbe csap át a vergődésük.

»Úgy drágul a Balaton, hogy lassan jobban megéri venni egy külföldi tengerparti nyaralót« – írta a HVG nevű baloldali propagandatermék néhány napja. Ezzel meg is nyitva a »Balatont ki tudja jobban mocskolni az idei nyáron« versenyt.

Már alapból kicsit furának tartom a gondolatot, miszerint balatoni ingatlant kellene összehasonlítani egy tengerpartival. Mondjuk Budapestről nézve a Balaton 1–2 óra alatt megközelíthető, miközben ez egyik tengerpartról sem elmondható. A legközelebbi horvát beach-re is legalább 5–6 óra elutazni.

És akkor véleményem szerint az is egy fontos faktor, hogy a Balaton a miénk, a Balaton magyar, a Balatonon itthon vagyunk. Na ez az a rész, amiről nyilván a HVG firkászának fogalma sincs.

A kedvencem egyébként az, amikor arról ír Sztojcsev úr, hogy a bolgár tengerpart is olcsóbb, mint a Balaton. Illetve az írásból az is kiderül, hogy Bulgária amúgy mennyire jó hely. Nem mennék bele hosszabb vitával Sztojcsev Ivánnal, de az én tapasztalataim azért mást mutatnak.

Na, azt már tudjuk, hogy az ingatlan nagyon drága a Balatonon, de nemcsak a nyaralók, hanem minden más is nagyon drága. Drága a lángos, drága a fagyi, drága az étterem. Minden annyira megfizethetetlen, hogy számomra teljesen érthetetlen, hogyan lehet mégis tele a Balcsi már most május közepén.”

 

– írja Bohár Dani.

 

 

Add tovább!

Orbán Ráhel: védeni kell a környezetet, hiszen ez az egy bolygónk van, a gyermekeink is itt élnek

Pilhál Györgynek kellett rendre utasítania a hungarofób Dés Lászlót