in ,

Bognár Zsolt üzenete Alföldi Róbertnek: Alföldi úr! El kellene végre HALLGATNIA

Most én kívánom rendezni önt. Félrecsúszott gondolataiban megkísérelnék rendet tenni, ha megengedi.

A címben használt igénél csak durvábban és közönségesebben tudnám kifejezni abbéli felháborodásomat, amit a különböző orgánumokat politikai önállóestjével végighaknizó, a megbékélést álságosan színlelő, de velejéig a kormánypárt bukására játszó Alföldi Róbert telexes riportjának hallgatásakor éreztem.

Se Novák Katalin, se Varga Judit, se Balog Zoltán nem az, akinek Alföldi láttatni szeretné. Ha ezt nem érzi / hát már hogyne érezné/, akkor az emberi viselkedés, ezen belül bármely léleknek az ismerete igen-igen messze állhat öntől. Az akár Alföldiről is feltételezhető művészi érzékenység és emberismeret hiányában viszont számomra esetében így még az is kérdéses, hogy a Mazsola című bábfilmsorozatban képes lett volna-e mondjuk rendezőként helyesen instruálni a címszereplőt, hogy az hogyan is fejezze ki megbánását, amikor rossz fát tett a tűzre Tádéval kapcsolatban.

Rendező úr! Ön összetehette volna a kezét, ha Shakespeare Rómeó és Júlia című művének női főszerepét még nemzetis igazgatása idején Novák Katalinra oszthatja. Ugyanebben a műben két-három további konzervatív kormányciklus után a dajka szerepére is telitalálat lenne lemondott köztársasági elnökünk személye. Ön nem gondolja így?

Amiért Alföldi legújabb megszólalása okán billentyűzetet ragadtam, az a bekövetkezett, konzervatív felelősségvállalások utáni általánosító maszatolása és dödögése.
Van a mindenki által ismert, Novák ügyként elhíresült történet, erről Alföldi így fogalmaz:
,,Szerintem ez most nagyon pontosan megmutat egy ilyen nagyon durva érzelmi, etikai válságot egy ország állapotáról.”

Róbert, ne ködöljön! Ahogy a színpadon, úgy az életben is illene igazat beszélni.
Az országunk állapotáról csupán azt mutatja ez a történet és annak kezelése, hogy ,,érzelmileg, etikailag”, vagy nevezze akárhogy, az egyes, vagy egyesek felelősségi körének a jobboldalon vannak következményei.

A végtelenül sátáni szómágiáját, hogy ezt az egész ország ,,durva, érzelmi és etikai” válságának nevezi, kikérem magamnak az egész országunk nevében.

Minden megkérdőjelezhetőnek tekintett jobboldali történést, döntést, személyi hibát ön kiterjesztően kezel és az egész rendszer alkalmatlanságaként akarja azokat feltüntetni. Ezzel azonnal el is bukja esetleg lehetséges igazának közvélemény általi általános és stabil megerősítését. Nem korrekciókért kiált, hanem saját hatalmi szándékának vágya látszik ki a köpenye alól és ez az, ami végtelenül visszatetsző.

Szemünk előtt zajlik, hogy Alföldi politikai oldalán a teszetosza politikusaik helyett a médiájuk ilyen-olyan képviselői próbálják meg átvenni a gyeplőt a politika tematizálásában.
Engedje meg, hogy két példát hozzak a saját háza tájáról is. Majd a legújabb, bárhol elkövetni szándékozott megszólalásaiban mindkettőre szakíthatna egy félórácskát.

A Klubrádió elnöke, Arató András lek*rvázta Novák Katalint és Varga Juditot. Ebből az következik, hogy Alföldivel együtt az egész baloldal ,,nagyon durva, érzelmi, etikai válságban van?” Esetleg nem inkább azon kellene ügyködnie a haverjaival, hogy nemhogy a rádió éléről, de a közvélemény, a nyilvánosság egésze elől örök életére el legyen tiltva ez a senkiházi? Nem mindenki, hanem kizárólag csak ő. A személyes kollektív felelősséggé terjesztése az egyik leggyalázatosabb magatartás és adott pillanatban visszaüthet, mint ahogy a következő példám is mutatni fogja.
Nicsak, azt olvasom, hogy az ATV megválik évtizedes húzó nevétől, bizonyos Somos András műsorvezetőtől, amiért egy kijelentésében a pedofília bűncselekményét mentegette, noha én megengedően elfogadom tőle, hogy nem kellően átgondolt mondata mögött saját eddigi élete nem ennek a bűncselekménynek a pártolásával telt.

Róbert! Ismétlem, az ATV szélnek eresztette Somost. Ezek szerint az ön szellemi közössége médiájának helyes döntésén túl ez az ügy az egész baloldal ,,durva érzelmi és etikai válsága” és mindenkinek le kellene mondania, valamint az összes ellenzéki pártot ezzel a lendülettel be kellene szántani? Avagy ez csak a konzervatív oldal esetében érvényes kívánalma önnek?
Miért nem szervez ,,Hősök tere 2.” rendezvényt, ahol közli, hogy ,,odakint most balos szörnyek járnak”? Miért kizárólag csak a konzervatív oldalon rugózik, amikor saját berkeikben is lenne mit korrigálni? Érti? Korrigálni és nem a gyerekkel együtt kiönteni az ellenzéki kád teljes tartalmát.
Befejezésül annyit, hogy tökéletes ember, tökéletes közösség nem létezik és igen, ez valóban teljességgel független a jobb vagy baloldaliságtól, amit olyannyira hangsúlyoz a riportjában.
Számomra kérdés, hogy Alföldinek miért kellett Shakespeare III. Richárdjaként úgy döntenie, hogy………….. lesz, noha nem kellett volna így határoznia?

A különbség saját választott oldalam és Alföldi támogatottjai között fényévnyi. Ők /tisztelet a kivételeknek/ zsigerből, nem politikai készen állásuk okán támadnak és acsarkodnak és csak azokat próbálják ízekre szedni, akik 14. éve számukra is élhetővé teszik országunkat. Nem kívánom, hogy az övéi valamilyen fatális tévedésből ránk szabadított hatalmi káoszát kelljen valaha is színpadra állítania.

Higgye el, hogy annak újra garantált lenne a bukása még a premier előtt, de utána mindenképpen.
Nem beszélve arról, hogy a 2000-es években a mostani mindent jobban tudók már tartottak egy igen félresikerült BEMUTATÓT. Hát nem emlékszik rendező úr?

Bognár Zsolt /Parabolha/

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

A magyar demokrácia valóban törékeny – A baloldal fenyegeti azt

Orbán Viktor: meg fogjuk nyerni az EP-választást