in ,

Bognár Zsolt színművész üzent egy Magyar Narancsos újságírónak: „Szégyellje magát!”

A ,,magyarnarancsos” valóság értelmezés homokszeme

A Magyar Narancs nevű ,,Savanyú Citrom” Bod Tamás nevű szerzőjének eszmefuttatása Novák Katalin gyulai, békéscsabai és mezőhegyesi látogatásáról annyira vérlázító, hogy pár szó erejéig muszáj reagálnom rá.

Két írást is szentelt a szerző a a ,,vihar a biliben” szintű szócunamijának, amellyel egy protokolláris eseményt Észak-koreai kényszermunkaráborok szintjére próbált züllesszteni.
A gyulai várnál tartott zászlófelvonást és az azt követő őrségváltását megtisztelő oktatási intézmények diákjainak név nélkül nyilatkozó kormányellenes tanárait, egy-két arctalan szülőt idézve érezte elérkezettnek a pillanatot Bod Tamás, hogy a lábát Novák Katalin látogatásába törölje, rajta keresztül természetesen a kormányzat egészébe.
,,Tanulási időben, fagyoskodva, Rákosi korszak, Észak-Korea” repkedtek a fogalmi abszurditások, amitől Bod Tamás mája vélhetően óriásira hízott.

Írását azzal zárja a narancsnak látszó savanyú citrom, hogy idéz egy úgymond országosan ismert, de nevét nem vállaló értelmiségit, aki szerint:
„Minden fájdalmasan ismerős…! Kormányok (rendszerek) jönnek-mennek, de a mentalitás, a szolgalelkűség, az imádott hős-áldozat szerep (plusz szenvedélyes bűnbakkeresés!), a gondolkodás tunyasága meg a személyes felelősségtől való irtózás – marad!” – írta a történtekkel összefüggésben szerzőnknek egy országosan ismert értelmiségi, kérve, neve ne szerepeljen sehol.”

Na persze! Számomra meg 872 db sms és közel ugyanennyi emailben jelezték a diákok, hogy a hideg ellenére is felemelő, ihletett esemény résztvevői lehettek. Ugye, hogy ez is milyen hihető?
Bod úr! Ha hallgatott volna, bölcs maradhatott volna.

A diákok síri csendjének és a fagyos taps nélküliségének mintha ellentmondani látszana a Novák Katalinnal szelfit készítő diákok mosolygós, szeretetet sugárzó arca.
Tudom a válaszát, fotómontázs, véletlen, szabotázs. A valóság szerint korbácsokkal a kamera elé kényszerített, síró, zokogók csoportja látható az eredeti felvételen. A többieket pedig rabláncra fűzve visszavezették az osztálytermeikbe és mindenkivel 100-szor leíratták, hogy I love Novák Katalin.

Ahogy a Móricka, na meg a Bod Tamás elképzeli!Savanyú citrom!
Hogyan is fogalmaz ön?
,,Majdnem másfél órát állt a tanulók többsége a mínusz 2 fokos hideg, ködös és nyirkos időben a gyulai várnál.”

Önnek, ha nem mínusz 2 fok a hőmérséklet, hanem plusz 30, akkor a kánikula lett volna a baja.
Szégyellje magát.
Ezt szobahőmérsékleten üzenem önnek.

 

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Egy jobbos újságíró tette helyre a Fideszt antiszemitázó Puzsért

Bognár Zsolt egy bejegyzésben küldte padlóra Gyurcsányt, Tóta W-t és Fegyőrt! Íme