in ,

Bezzegrománia – Sztrájkolnak a román kormányalkalmazottak, béremelést követelnek – Akkor most mégsem olyan jók a bérek?????

Spontán sztrájkba kezdtek a román kormányalkalmazottak, béremelést követelnek – írta hétfőn az economedia.ro az érintett szakszervezet vezetőjét idézve.

A Marcel Ciolacu vezette kabinet több tucat munkatársa vonult hétfő délután a kormány székhelyeként szolgáló Victoria-palota elé, hogy nyomatékot adjon követelésének. Noni Iordache szakszervezeti vezető szerint a kormányalkalmazottak hátrányosan megkülönböztetve érzik magukat, mivel az egyetlen közalkalmazotti kategóriát alkotják, melynél évek óta nem hajtottak végre bérfejlesztést.

„A közigazgatás csúcsát jelentjük, a miniszterelnöki kancelláriáról, a kormányfőtitkárságról, a kormányfő ellenőrző testületéről beszélünk.

2015 óta nem kaptunk béremelést a múlt decemberi 5 százalék kivételével”

– idézte az economedia.ro Noni Iordachét.

A szakszervezeti vezető elmondása szerint ennek a közalkalmazotti kategóriának a nettó átlagbére 5000 lej (387 250 forint) körül van. A tiltakozáshoz mintegy 200 kormányalkalmazott csatlakozott -jelentette ki Noni Iordache.

(MTI)

 

 

 
 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Na, végre! Júliustól kötelező biztosítást kell fizetni a gyorsabb rollerek és segwayek után – Mi amúgy be is tiltanánk ezeket a vackokat!

Aksigyár dolgozó elbocsájtás – Mindenki nyugodjon le!! egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai, az elbocsátottak kizárólag harmadik országbeli dolgozók voltak