in

Aksigyár dolgozó elbocsájtás – Mindenki nyugodjon le!! egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai, az elbocsátottak kizárólag harmadik országbeli dolgozók voltak

Reagált a Külügyminisztérium az iváncsai akkugyárban történt elbocsátásokra

Paczolay Máté külügyi szóvivő hétfőn közölte, hogy egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai, az elbocsátottak kizárólag harmadik országbeli dolgozók voltak.

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken több száz embert elküldtek az iváncsai akkumulátorgyárból, ahol már működnek a gyártósorok, de egyelőre nem indult el a termelés, csak a tesztüzem zajlik.

Paczolay Máté hétfőn az MTI-vel közölte, hogy egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az akkumulátorgyár elbocsátásai.

A külügyi szóvivő arra is reagált, hogy Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írta, hogy a kormány kiszolgáltatja a munkaerő-kölcsönzésben érdekelt üzleti köröknek a magyar munkavállalókat.

A külügyi szóvivő hangsúlyozta, az SK Innovation gyárában egyelőre próbaüzem zajlik, amely időszak alatt átmeneti keresletcsökkenés volt tapasztalható a világpiacon. Az SK Innovation ezért a munkaerő-kölcsönzésen keresztül foglalkoztatott külföldi munkások elbocsátása mellett döntött.

A döntés a vállalat saját alkalmazásában álló munkavállalókat nem érintette, az elbocsátottak kizárólag harmadik országbeli dolgozók voltak

– közölte Paczolay Máté.

A szóvivő kiemelte, hogy a jövő az elektromos autózásé, és szerinte „azon országok gazdaságai lesznek a legerősebbek, ahol a jövő iparágának legnagyobb gyárai épülnek, pont olyanok, mint az SK Innovation iváncsai üzeme”.

A külügyi szóvivő azt is elmondta, hogy a zöldenergia a gazdaság és a magyar gazdaság jövője is.

 

 

mti

 

  

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bezzegrománia – Sztrájkolnak a román kormányalkalmazottak, béremelést követelnek – Akkor most mégsem olyan jók a bérek?????

Az Európai Borlovagrend menete ellen uszított Magyar Péter Putnokon, az egyik résztvevő nyilatkozott