in ,

Beszakadt egy kárpátaljai egyedülálló idős asszony házának teteje – Gyűjtést szervez a PestiSrácok.hu!

Tragédiát, majd áldást is tartogatott az adventi időszak egy 70 év körüli, egyedül élő nagydobronyi asszony életében.

Tragédiát, majd áldást is tartogatott az adventi időszak egy 70 év körüli, egyedül élő nagydobronyi asszony életében. Az öreg, romos családi háznak, melyben a néni él, a minap megrogyott és beszakadt a teteje. A hó és az eső sem kímélte az asszonyt, de a falubeliek összefogtak és kalákában láttak munkához, hogy megerősítsék, és kijavítsák a tetőt. Az anyagok ára, amit a helyzetre való tekintettel hitelből tudtak beszerezni, csaknem tízezer hrivnya, azaz nagyjából százezer forint. A PestiSrácok.hu munkatársai felajánlották a segítségüket és a szerkesztőségben gyűjtést indítottunk. Arra kérjük olvasóinkat, csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz.

Nagydobrony hivatalos Facebook-oldalán olvastuk a kárpátaljai idős asszonnyal történteket és a falubeliek összefogását. Azonnal felvettük a kapcsolatot a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület elnökével, aki összehozta szerkesztőségünket a nagydobronyi gyűjtést koordinálókkal, köztük Őr Hidi Lászlóval, a KMKSZ  helyi alapszervezetének elnökével. Őr Hidi Lászlóék itthon, az Anyaországban is ismert Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvánnyal részt vesznek a Magyarok Kenyere jótékonysági programban.

.

Napok óta dolgoznak a romos házon a falubeliek.

Őr Hidi László megkeresésünkre elmondta, hogy égető volt a probléma Margit néni házánál, amely igencsak rossz állapotban van. Néhány nappal ezelőtt rogyott meg a tető. Az épület szerencsére nem vált teljesen lakhatatlanná, de azonnal be kellett avatkozni. A nagydobronyiak késlekedés nélkül cselekedtek, hitelbe megszerezték a faanyagot. Az anyagok árára a Facebookon indítottak gyűjtést. Aki ismeri a kárpátaljai viszonyokat, tudja, hogy az 1100 hrivnya, amit így hónap végén, ünnepek előtt a falubeliek összeadtak, nagy összeg, több mint egy havi nyugdíj összege. 8900 hrivnya hiányzik még, ami valamivel több mint 80.000 forintnak felel meg. Őr Hidi László vállalta, hogy az összeget, amit utalással neki eljuttatunk, azonnal továbbítja.

Kárpátalja az a leszakadt nemzetrész, ahol máig a legnagyobb a szükség, főleg ilyenkor tél idején, amikor az egyhavi nyugdíj összege a gázszámlára sem elég. Ezért itt biztos, hogy a faanyag árában, akár azon túl, minden adomány a legjobb helyre kerül.

Arra biztatjuk olvasóinkat, ha valaki szívesen csatlakozik hozzánk és szeretne adományt juttatni Nagydobronyba, felajánlását utalja a következő számlaszámra:  10300002-10660401-49010015 (a számla tulajdonosa Hidi Ágnes – édesapja a KMKSZ nagydobronyi szervezetének elnöke). A közleménybe kérjük azt írják, Margit néni háza.

Fotók: Facebook.com
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Így vitázott Jurák Kata újságíró Lukácsi Katalinnal a KDNP volt (áruló) tagjával – Avagy hogyan lett a KDNP-sből CEU simogató, Pride felvonuló

Egymást érték idén a keresztény Európa elleni muszlim támadások