in ,

Be kéne már ezt a tévét zárni – Milliós bírságok, kínos vidékizés – botrányt botrányra halmoz az RTL

Összegyűjtöttünk néhányat az RTL legutóbbi botrányaiból.

A Mi kis falunk című, RTL Klubon futó sorozat április harmincadikán, nagyszombaton sugárzott részében a Pajkaszeg névre hallgató fiktív település plébánosa betért egy sztriptízbárba – írtuk meg nemrég. Csakhogy nem ez az első eset, hogy az RTL botrányos műsort gyártott. A csatorna nem egyszer bírságot is kapott. Az alábbiakban sorra vettünk néhányat az RTL legutóbbi botrányaiból.

A Sztárbox esete a médiatanáccsal

Tavaly például arról szóltak a hírek, hogy szinte az összes Sztárbox-epizód miatt eljárást indított a médiatanács. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága akkor azt közölte, káros hatással lehet a 12 és 16 év közötti gyermekek személyiségfejlődésére az RTL Sztárbox című műsorában bemutatott erőszak és vulgaritás, a médiatanács ezért több epizód miatt is eljárást indít. A testület továbbá két, külföldi joghatóság alá tartozó műsorral kapcsolatban is intézkedett.

Idén pedig már két alkalommal is arról lehetett olvasni, hogy a médiatanács megbírságolta az RTL-t a Sztárbox miatt.

A Mi Kis falunk „kálváriája”

De a Mi Kis falunk című sorozattal is akadtak problémák már a kezdetektől, a forgatás helyszínéül szolgáló Pilisszentlászló lakosai közül egyeseknek nem igen tetszik, hogy a stáb rendszeresen fenekestül felforgatja a település életét. Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy

Reményi János, egy helyi, ötgyermekes édesapa beleegyezése nélkül szerepelt az egyik részben, amivel a Content Factory Kft., A mi kis falunk című filmsorozat gyártója megsértette Reményi képmáshoz fűződő jogát.

Akkor azt is megírtuk, az ügyben a sértett pert indított, mely során arra is fény derült, hogy a forgatás bejelentett területhasználatainak mértéke messze alulmúlja a valóságban ténylegesen használt területek mértékét.

Ráadásul a sorozat tartalma is sértő lehet egyeseknek, valamint nem az idei nagyszombaton sugárzott adás volt az első, amely bántó módon figurázza ki a vidékieket.

Korábban Morvai Krisztina – aki épp a sorozat indulásakor vásárolt telket a településen – is támadta a Mi kis falunkat, mondván: a sorozat egyszerre sérti a nemzeti büszkeséget, az emberi méltóságot és a hely szellemét.
(Mandi)

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 


Törés a baloldalon – A Mandiner elővette ismét a sátánista Perintfalvi ritát – Odaszúrt Perintfalvi a Magyar Péterért rajongóknak

Brutális az orosz előrenyomulás – Nincs megállás: az oroszok már Csasziv Jar körül is minden utat uralnak Donyeckben