in , ,

Bayer vs. Présember – Egy helyre nem ment el Pressman Debrecenben

A publicista szerint az amerikai nagykövet megemlékezhetett volna az amerikai bombázások magyar áldozatairól, ha már a városban járt.

David Pressman debreceni látogatását dolgozta fel legújabb vlogjában Bayer Zsolt. A publicista elmondta, hogy az amerikai nagykövet sok mindenkivel találkozott a városban, köztük a az Alternatív Közösségek Hálózatával, ez a helyi sorosista gittegylet”

– fogalmazott. És még sok egyéb szervezettel találkozott, valamint megtekintette a Lombkorona sétányt is, amely, „mint tudjuk, a rettenetes magyarországi korrupció egyik szimbóluma”.

A publicista felidézte, hogy 1944 második felében az Egyesült Államok légiereje négyszer bombázta Debrecent.

Olyan rendkívül fontos, katonailag nagyon fontos létesítményeket bombáztak le, mint a Debreceni Köztemető, a Debreceni Egyetem, a Debreceni Nagytemplom, illetve a debreceni vasútállomás”

– mondta. Ezekben a bombatámadásokban több mint háromezer ártatlan debreceni civil vesztette életét, és Debrecen város az ő emlékükre épített, emelt egy emlékművet. „Nos, Pressman nagykövet egy helyre nem ment el. Ehhez az emlékműhöz, hogy az ártatlan debreceni áldozatok emlékére legalább egy szál virágot letegyen. Azt hiszem, ez is jellemző rá” – fogalmazott Bayer.

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Na, ez is el lett cseszve – Borzalmas állapotban vannak Karácsony bicikliútjai – A főpolgármester a bicikliutak felfestéséről ugyan gondoskodott, azonban fenntartásuk láthatóan már nem sikerült

Üzenet Árpa Attilának: légyszi üsd ki újra Nagy Ervint! Könyörgöm!