in ,

Na, ez is el lett cseszve – Borzalmas állapotban vannak Karácsony bicikliútjai – A főpolgármester a bicikliutak felfestéséről ugyan gondoskodott, azonban fenntartásuk láthatóan már nem sikerült

Borzalmas állapotban vannak Karácsony bicikliútjai

A balliberális városvezetés 2019 óta több milliárd forintot áldozott a főváros kerékpárútjainak bővítésére, azonban azok fenntartására láthatóan szinte semmi pénzt nem áldoz a városvezetés. Így fordulhatott elő, hogy több, a Karácsony Gergely vezette főváros által kiépített bicikliúton, többek között a Váci és az Üllői úton is a közlekedők testi épségére veszélyes kátyúk, illetve befagyott tócsák találhatók, amelyen az óvatlan biciklizők könnyen komolyabb sérüléseket szenvedhetnek. 

Számos helyen pedig a mostanra lekopott vagy a bizonytalan felfestések okoznak gondot, ugyanis a járókelőket, illetve az autósokat is megzavarhatják. Egyes esetekben a főváros munkatársai a biciklisáv kijelölése előtt nem távolították el a korábbi felfestéseket, így fordulhatott elő, hogy egy Geri-karókkal elválasztott biciklisáv kanyarodósáv és parkoló is maradt.

Máshol pedig nem festették újra az évek alatt lekopott felfestéseket, ezzel bizonytalan helyzetet teremtenek az ott elhaladókban, ugyanis sokan nem tudják értelmezni a kialakult helyzetet.

 

A városvezetés láthatóan tud a problémáról, ugyanis a BKK korábban már készített egy térképet a kerékpárutak minőségéről, azonban az elemzésükből számos, a főváros által kivitelezett, és mostanra rendkívül rossz állapotba került utat, többek között a nagykörúti bringasávokat is egyszerűen kihagyták.

Emellett a BKK a térképén láthatóan kerülte a negatív szavak használatát, ugyanis a kerékpározható közúthálózat értékelése során a jó, megfelelő, tűrhető és nem megfelelő szavakat használják.

 

 

 

(Gábor Márton, magyarnemzet.hu)

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ismét kifizetőhely lett a főváros? Akcióban a kretén főpolgármester

Bayer vs. Présember – Egy helyre nem ment el Pressman Debrecenben