in , ,

Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Demcsák Zsuzsa

2015-ben szégyennek nevezte Magyarországot, idén pedig újult erővel beszállt a gendervitába

Sorozatunk harmadik részben Demcsák Zsuzsát mutatjuk be, aki majdnem Gyurcsány Ferenc kormányszóvivője lett, csak időközben megbukott a nemzetbiztonsági vizsgálaton. 2015-ben szégyennek nevezte Magyarországot, idén újult erővel beszállt a gendervitába, és PC-szótárral kedveskedett Ganxsta Zolee-nak. A hírhedt celebnek több, alkohollal kapcsolatos botránya is volt, a bulvársajtó legnagyobb örömére. Ezek után nem máshol bukkant fel, mint a TV2-n.

Demcsák Zsuzsáról nem sokat tudunk, amióta nem majdnem-kormányszóvívő, és nem politizál végsebességgel. Két hónapig sem tartó politikai karrierje óta a médiaszemélyiségek kínos, belterjes életét éli, és néha diákokat tanít angolul. Mostanában meg leginkább újdonsült, indiai férjével tölti az idejét.

Diplomata édesapja miatt – ahogy bátyja is –  Prágában született, majd hazaköltözve a jómódú családok gyerekeinek tipikus életét élte: Karácsony Gergely és Till Attila gyerekeihez hasonlóan ő is az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban végzett, majd a Közgázon szerzett diplomát.

2007 elején merült fel, hogy a Gyurcsány-vezette MSZP az akkor már régóta aktív, bejáratott tévésként dolgozó, angolul jól beszélő, dekoratív Demcsákot jelölné a kormányszóvivői posztra. A kezdeményezés azonban millió sebből vérzett, és végül elbukott.
Demcsák sokakat felbosszantott az akkor divatosnak és frissnek számító blogbejegyzéseivel, és többeknek feltűnhetett, hogy gyorsabban ír, mint gondolkozik. A Bölcsikeresés kálváriája című bejegyzésében többször is »elszólta« magát: lenézően írt a szociálisan hátrányos helyzetű családokról, a tiszta ruhát csak hetente kapó gyerekekről.

Kifogásolta továbbá, hogy a XIII. kerületben csak ilyen gyerekeket is fogadó intézmény jutott nekik, mert kizárólag ezeken a helyeken volt üresedés. Három nap múlva pedig ki is vette a gyerekét a bölcsődéből. Isten hozott nálam, öcsém, ez a való világ! Természetesen értjük a problémát, de egy papíron szocialista irányítás alatt lévő kormányban illett volna tudnia, hogy mikor kell csöndben maradni. Nem sikerült.”

 

(kontra)

 

 

Add tovább!

Bús Balázs megmutatja, hol van Szabó Tímea helye

A magyarok üzentek MZP-nek: egy üveg trágya és gomba várta Márki-Zayt Dorozsmán