in , ,

Baloldal: el kell zárni az orosz gázt

Kocsis-Cake Olivio, a Gyurcsány-lista jelöltje szerint el kell zárni az orosz gázt

Kocsis-Cake Olivio, a Gyurcsány-lista jelöltje szerint el kell zárni az orosz gázt – erről a baloldali politikus az ATV Start című műsorában beszélt, írta meg a Híradó.hu.

 

A Gyurcsány-lista jelöltje azt mondta, hogy szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, ezzel tovább növelve a folyamatosan emelkedő energiaárakat: „hogyha ehhez [a béke eléréséhez – a szerk.] az kell, hogy szankcióval sújtsák az energiahordozókat is, amit Oroszország kivet, akkor ezt a lépést is meg kell lépni”.

Kocsis-Cake Olivio később azonban a beszélgetés további részében ennél is tovább ment, amikor kijelentette az orosz gázzal kapcsolatban, hogy: „ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni”.

Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja. Hazánkban továbbá jelentős részben fűtéshez használják ezen energiahordozót, tehát amennyiben a baloldali politikus által javasolt intézkedések megvalósulnának, komoly nehézségekkel kellene szembenéznie a magyar lakosságnak.

Cikkünk megjelenését követően 1 óra múlva az index.hu levette a hamis háborús propaganda fotóját

G. Fodor Gábor: ha válság van, Orbán Viktorra van szükség!