in , ,

Balhé lesz – Bepanaszolták Maki Zajt az amerikai kampánypénzek miatt – Tényi István tett közérdekű bejelentést

Balhé lesz

Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból Márki-Zayék számlájára – írtuk pár napja. Erről maga a volt miniszterelnök-jelölt beszélt egy podcastban.

Az adományról szólva Márki-Zay elmondta: „ennek a segítségével tudtuk kifizetni az kampány utolsó számláit.” Mint részletezte: „mi ebből fizettük a számlákat folyamatosan. A számlákhoz szükséges mértékben kaptunk még támogatást júniusban is.” Márki-Zay szerint úgy néz ki, hogy még marad is egy közel 100 milliós összeg „a több milliárdos kampány végén”, pedig a külföldi adományok után áfát, adót kellett fizetniük, és azt sem zárja ki, hogy még bírság, büntetés, pótlék is jöhet.

Emiatt tett közérdekű bejelentést Tényi István, aki felidézte, az adományok elszámolását hiányolta korábban Márki-Zay több egykori szövetségese. Gyanújuk szerint a fel nem használt pénzeket a mozgalom egyszerűen megtartotta. Emlékezetes, erre Márki-Zay úgy reagált, hogy minden forintot Orbán Viktor leváltására vettek igénybe és fognak felhasználni – írja kedden a Pesti Srácok.

 

(mandiner.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

De jó, ez hiányzott még – Az egész világot magával ránthatja a vízkatasztrófa szélén álló Kína

Kedves Olaf Scholz! Előbb fogsz te eltűnni a politika süllyesztőjében, mint hogy gyarmati sorba taszíts minket