in

Balázsék rádióműsorában szó volt az ügyről – Vajon megszólalnak most is, hogy kapnak támogatást? – Balog Zoltán utasítást adott a Hospice alapítvány támogatására

Balázsék szerintem hétfőn kussolni fognak

Balog Zoltán utasítást adott a Hospice alapítvány támogatására

 

Az emberi erőforrások minisztere utasítást adott az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton, az MTI-vel.

 

A tárca közleményében hangsúlyozta továbbá, hogy a miniszter egyúttal az alapítvány figyelmét is felhívta a felelős működésre.

Az Emmi egészségügyi államtitkársága csütörtökön azt közölte, hogy vizsgálják az alapítvány támogatási kérelmét. Úgy fogalmaztak, elismerik a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány.

A Magyar Hospice Alapítványnál attól tartottak korábban, hogy heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.

 

(origo.hu)

Legyőzhetetlenül – November 4 emlékére

Apáti Bence: Cserdi polgármesterének (Bogdán László) sztorija – lassan kibújik belőlem a bennem lakozó Bayer Zsolt