in , ,

Babis is keményen nekiment Macronnak

A migránsbeözönlést támogató francia elnök ellen egyre több európai vezető lép föl. A cseh kormányfő sem hagyott kétséget afelől, hogy nem Macron, hanem Orbán és Salvini jelentik Európa jövőjét!

A jövő májusi európai parlamenti választások eldöntik, milyen irányban fog elmozdulni a migrációs válság megoldása Európában – állítja Andrej Babis cseh miniszterelnök a Lidové Noviny című prágai napilapban megjelent interjúban.

Babisnak megyőződése, hogy a választások központi témája a migráció lesz. Bár ő maga nem indul a választáson, személyesen kívánja vezetni az általa irányított ANO mozgalom kampányát.

Az Európai Unió – fejtette ki a cseh kormányfő a beszélgetésben – ebben a kérdésben megosztott. A vezetők egyik fele, akik élén Orbán Viktor magyar miniszterelnök áll, a jelenlegi bevándorlási hullám megállítását tartja szükségesnek, míg az Emmanuel Macron francia államfő által vezetett másik tábor meg van győződve a migránsok befogadásának és a tagországok közti elosztásának helyességéről.

Andrej Babis szerint a visegrádi országok a migráció kérdésében egységes álláspontot képviselnek.

Szerinte most Orbán Viktor és Emmanuel Macron is Európát járják, és megpróbálják megnyerni maguknak az egyes országok vezetőit:

Emmanuel Macron szeretné a maga számára megnyerni az európai liberális baloldali kormányokat, például Dániából vagy Spanyolországból. A másik oldalon Orbán Viktor igyekszik megszerezni a néppárti és a jobboldali vezetők támogatását, mint például Matteo Salvini olasz belügyminiszterét vagy Sebatian Kurz osztrák kancellárét.

A cseh kormányfő megjegyezte, hogy az európai vezetők véleménye változik a migrációról. Példaként felhozta: a visegrádiak korábban azt gondolták, hogy Macron lesz az, aki megérti álláspontjukat a migrációs kérdésben. „De ez nem történt meg.

Most úgy tűnik, hogy Merkel német kancellár a legaktívabb ebben a kérdésben” – mondta a cseh kormányfő, aki szerdán Berlinbe látogat, és tárgyalni fog a német kancellárral.

„Merkel kancellárral elsősorban a gazdasági együttműködésről fogok tárgyalni, de szeretném megosztani vele véleményemet a illegális migrációról és ismertetni elképzeléseimet a probléma összeurópai megoldásáról, amelyről már korábban beszéltem az olasz, a máltai és a magyar kormányfővel”

– mutatott rá Andrej Babis.

(forrás:windofchange.blogstar.hu)

Megbuggyant – Vásárhelyi Mária szerint egy baromság a „türkölés”

Durván szétkapta vezércikkében a HVG-t Apáti Bence