in ,

Az RTL-es Bognár Zsolt a Momentumot sem kímélte

 

Ha a Berg /hegy/ nem megy Mohamedhez ,,Mohamed” megy a Berghez

Ha már a pofon nem ment Berg Dánielhez, Berg Dani jött a nemzeti pofonért. Azt mondja a Cseh Katalinról megismerhető Aldi, helyesebben a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért, tehát az ALDE témák és plakátok szerződtetett árú alelnök feltöltője a legfrissebb videójában, hogy
„Orbán Viktor el akarja hitetni velünk, hogy az élet Nyugaton rosszabb, nehezebb. De a számok magukért beszélnek. Mi miért érnénk be kevesebbel?”

Nyugat-Európa: 1 000 000 Ft / hó
Magyarország: 377 000 Ft / hó
– hirdeti vehemens hévvel a plakátos ember és hozzáteszi még, hogy tehát ugyanannyi munkáért háromszor annyit visznek haza ott, mint itthon.

Na nézzük! Orbán Viktor nem akar elhitetni semmit senkivel. Az a képlet, amit Berg felállít, kizárólag a bérek egymáshoz viszonyított relációját mutatja és nem a kiadásokra fordított összegek utáni szaldót és az egyéb szempontok szerinti létezés értelmét a fényességes Nyugaton, illetve Magyarországon.

A hazavitt pénzen túl egy országban hozzátartozik az élet teljességének megéléséhez a születési gyökereink, a szülőhazánk szeretete és tisztelete, hozzátartozik a közbiztonságunk érzetének foka, az anyanyelvünk simogató ölelése, valamint itt Magyarországon feltétlenül hozzátartozik Ady Endre:

A Föl-föl dobott kő című versének minden sora, imígyen:
Föl-földobott kő, földedre hullva,
Kicsi országom, újra meg újra
Hazajön a fiad.
Messze tornyokat látogat sorba,
Szédül, elbusong s lehull a porba,
Amelyből vétetett.
Mindig elvágyik s nem menekülhet,
Magyar vágyakkal, melyek elülnek
S fölhorgadnak megint.
Tied vagyok én nagy haragomban,
Nagy hűtlenségben, szerelmes gondban
Szomoruan magyar.
Föl-fölhajtott kő, bús akaratlan,
Kicsi országom, példás alakban
Te orcádra ütök.
És, jaj, hiába mindenha szándék,
Százszor földobnál, én visszaszállnék,
Százszor is, végül is.

Ezen gondolatok értése és érzése nélkül Berg Dániel csak hazátlan páriaként bolyonghat a világban és boldogtalan magányában hirdetheti „haza”vitt nyugati fizetéséről, hogy ő csak ennyivel éri be. A magyarok többsége nevében a válaszunk az, hogy a mi szempontjaink némileg árnyaltabbak a hazátlan világpolgárok kizárólagosan pénzhajhász elvárásaihoz képest.

Bognár Zsolt /Parabolha Fb oldal/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Az RTL egykori sztárja keményen nekiment Gyurcsánynak

Kötter Tamás nekiment Gyurcsánynak, aki állítólag „érti az országot” – Feri lehet hogy ti „értitek” az országot csak az ország nem értette