in

Az osztrák külügyminiszter, akinek Putyin is elment a lagzijára, kiválóan beszél magyarul

Karin Kneissl

Karin Kneissl a Bécsben született osztrák pártonkívüli politikus, volt diplomata, energiaelemző és Közel-Kelet-szakértő, 2017. december 18-tól az Osztrák Köztársaság szövetségi minisztere, integrációs és külügyminisztere. Az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelölte a magas pozícióra. Kneissl anyanyelvén kívül még hét nyelven beszél, és ez nem vicc: angolul, franciául, arabul, spanyolul, olaszul, héberül és magyarul.

A jordán fővárosban, Ammanban töltötte gyermekéveit, mert az édesapja I. Husszein király pilótája volt. 1983 és 1987 között a Bécsi Egyetemen jogi és arab tanulmányokat folytatott, nemzetközi jogi disszertációját a közel-keleti határkonfliktusok kutatásairól írta. Tanult a Jeruzsálemi Héber Egyetemen és Ammanban is. Önkéntesként dolgozott a St. Louis Hospice-ban Jeruzsálemben. De volt ammani banki alkalmazott is. 1989‒91-ig Fulbright-ösztöndíjasként Washingtoni Georgetown Egyetemen a Kortárs Arab Tanulmányok Központját is megjárta, 1991‒1992-ben pedig az École Nationale d’ Administration (ENA) párizsi nemzetközi kurzuson végzett.

1990-ben csatlakozott az Osztrák Köztársaság Külügyminisztériumának diplomáciai szolgálatához. 1990 és 1998 között a külügyminiszter kabinetjében dolgozott. Azonkívül a Nemzetközi Jogi Hivatalban, majd Párizsban és Madridban diplomáciai szolgálatot látott el. 1998 őszén a diplomáciai szolgálat elhagyása után 2003-ig szabadúszó újságíróként dolgozott a német és az angol nyelvű nyomtatott sajtóban. A többi között ő volt a Die Presse szlovéniai tudósítója, és cikkeket írt a Neue Zürcher Zeitung számára is. 2002-től a közel-keleti energiapolitikával kapcsolatos elemzéseivel vált széles körben ismertté. Ezenkívül Karin Kneissl a Bécsi Egyetem Politikatudományi Intézetében tanított 1995-től 2004-ig. 2000 óta a Bécsi Diplomáciai Akadémia tanára, valamint a Nemzetvédelmi Akadémia és a Wiener Neustadt-i Katonai Akadémia vendég előadója volt.

Egyéb oktatási tevékenységet a bejrúti Szent József Katolikus Francia Nyelvű Egyetemen és a Centre International des Sciences de I’Homme-on (CISH) végzett Libanonban, majd 2007-től a német Oestrich-Winkel EBS-ben (Európai Üzleti Iskolában) tanított nemzetközi jogot, közel-keleti történelmet, valamint az energiapiacról számos szakfolyóiratban publikált. 2003-tól Kneissl az Osztrák Politikai-Katonai Tanulmányok Szövetségének alelnöke, és 2011 és 2015 között a Whistleblowing Austria igazgatótanácsának tagja volt, továbbá 2017. május 10-én a bécsi biztosító, a Wiener Städtische Versicherungsverein felügyelőbizottságának tagja lett.

2005 és 2010 között pártonkívüliként az ÖVP listáján a seibersdorfi tanács tagjai közé került. Mióta külügyminiszter, a korábbi újságírói munkája során tett számos kijelentésén csámcsog a liberális sajtó. Nem tetszik nekik, hogy 2012-ben Katalónia függetlenségének törekvéseiről írt, és a Közel-Kelet című könyvében a Herzl Tivadar által alapított cionizmust összehasonlította a német nacionalizmuson alapuló „vér és talaj ideológiával”.

Kifogásolják az európai menekültügyi válságra vonatkozó észrevételeit, és azt is, hogy 2015-től kritizálta Angela Merkel német kancellár fellépését, amit súlyosan gondatlannak nevezett. Kneissl szerint a migránsok többsége gazdasági menekült, és 80 százalékuk 20‒30 év közötti fiatal férfi, akiket „tesztoszteron-kontrollnak” nevezett. Szerinte az arab világban a lázadások egyik oka az, hogy a fiatal férfiak nem rendelkeznek saját egzisztenciával, és „már nem kapnak feleséget”, így nem tekintik őket embernek az ottani társadalmi hagyomány szerint. 2016 júliusában bírálta az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, akit „hatalomcinikusnak”, „brüsszeli császárnak”, „borzasztónak” és „arrogánsnak” nevezett. De bírálta Ferenc pápát is, mondván úgy tűnik, hogy „a tudatlanságra és veszélyes naivitásra játszott”, amikor a görögországi menekülttáborokat a koncentrációs táborokhoz hasonlította.

Karin Kneissl 2018. augusztus 18-án összeházasodott Wolfgang Meilinger vállalkozóval, akivel Alsó-Ausztriában régóta egy kisgazdaságot vezettek. Esküvőjüket Gamlitzban, Dél-Stájerországban rendezték, amelyen jelen volt Sebastian Kurz, az osztrák kancellár, Heinz-Christian Strache kancellár, valamint az FPÖ-miniszterek, Norbert Hofer és Mario Kunasek vagy az Opec-főtitkár, Mohammad Barkindo is a vendégek között volt más meghívott diplomatákkal együtt.
Karin Kneissl esküvőjén Vlagyimir Putyin, az orosz elnök is tiszteletét tette.

(forrás:magyarforum.hu)

Hamarosan már nem fogunk készpénzzel fizetni – És ez olyan jó lesz???

Feloszlatta magát a Migration Aid