in

Boross Péter: Akik kormányváltást akarnak, saját romlásukat szorgalmazzák

Ideje lenne felébredni

Akik ma a kormányváltást kívánják, lényegében saját romlásukat szorgalmazzák – hangsúlyozta Boross Péter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

A volt miniszterelnök arról beszélt,  nem hibátlan a jelenlegi kormány, „az emberei pedig pláne nem azok”, ugyanakkor ez az egyetlen kormányképes tömb. Arról is beszélt, ideje lenne felébredni: a más népek ilyen mértékű bevonzása már mindenképp a pusztulás jele. Egy esélye van a Nyugatnak, ha észhez tér.

Vannak a magyar történelemnek sorsdöntő időszakai, illetve pillanatai – nyilatkozta Boross Péter a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Az egykori miniszterelnök hozzátette, kulcskérdésnek tartja a jelentős arányú győzelmet is, minden más eredménnyel a vesztébe zuhanna az ország. Mint fogalmazott,

akik ma ellenzékben a kormányváltást kívánják, lényegében saját romlásukat szorgalmazzák.

Boross Péter szerint nem hibátlan a jelenlegi kormány, „az emberei pedig pláne nem azok”, ugyanakkor ez az egyetlen kormányképes tömb. Az egykor miniszterelnök arról is beszélt, az eredményeket nem szabad elhallgatni, „de célszerű lenne kicsit többet beszélni a tényekről”. Példaként említette, hogy Gyurcsány Ferenc szerinte a legaktívabb és legtehetségesebb politikus az ellenzéki térfélen, ezért emlékeztetni kellene a választópolgárokat, hogy kormányzása idején kilenc százalékra nőtt az államháztartás hiánya, gyengült a gazdaság, az ország kénytelen volt a lakossági megvonásokat követelő IMF-hez fordulni.

A NYUGATI TÁRSADALOM A ZÜLLÉS JELEIT MUTATJA

Boross Péter szerint Nyugat-Európa lassan a halódó civilizációk valamennyi tünetét felmutatja. Többek közt hatalmas beözönlést lehet tapasztalni, a nagyvárosokba tömörülő idegenekkel, és a magas életszínvonalból adódó hedonizmust. Mint fogalmazott,

ideje lenne felébredni: a más népek ilyen mértékű bevonzása már mindenképp a pusztulás jele. Egy esélye van a Nyugatnak, ha észhez tér.

A volt miniszterelnök szerint a bevándorlók befogadásával Európa sokat veszíthet, mert értékeit tünteti el. Szerinte Nyugaton nemcsak az oktatást züllesztették le, de az elzüllés már társadalmi méretekben is érzékelhető. Különösen igaz ez a politikára, ahol

félművelt politikusfigurák, bármiféle teljesítmény nélkül, pusztán a képernyőn érvényesülve mindenféle zagyvaságot hordhatnak össze. Az elzüllés társadalmi méretekben is érzékelhető.

SOROS GYÖRGY MEGVÁLTÓNAK KÉPZELI MAGÁT

Soros Györggyel kapcsolatban az egykori miniszterelnök elmondta, szerinte esetében egy olyan amerikai állampolgárról van szó, „aki nem Amerika üdvén fáradozik”. Szerinte Sorost egyfajta „furcsa megszállottság jellemzi”, a pénzzel és ígéretekkel megvásárolható brüsszeli politikai közegben pedig érvényesülhetnek az ideái,

amelyek egyfajta megváltás ígéretét hordozzák.

Mint fogalmazott,

nem tartom elfogadhatónak, hogy a mérhetetlenül sok pénzét arra költi, hogy társadalmakat rongáljon, bomlasszon, kialakítson egy olyan embertípust, amely eszmények nélküli.

Forrás/fotó: magyarhirlap.hu; 

(forrás:pestisracok.hu)

Ázsiában is példaként tekintenek a visegrádi négyekre

„Az olasz jobboldal orbanizációja”