in ,

Az olasz bevándorlásellenes kormány miatt sivalkodnak a baloldaliak

Marco Minniti, a volt olasz balközép kormány belügyminisztere vasárnap azt nyilatkozta, Olaszország nem szigetelődhet el sem a nemzetközi politikában, sem a migráció terén.

Marco Minniti, a volt olasz balközép kormány belügyminisztere vasárnap azt nyilatkozta, Olaszország nem szigetelődhet el sem a nemzetközi politikában, sem a migráció terén.

A volt miniszter a Corriere della Sera olasz napilapban közölt interjúban hangsúlyozta, hogy az M5S-Liga alkotta új olasz kormány szerinte „zárt társadalomba” akarja kényszeríteni Olaszországot nemzetközileg is elszigetelve, ami nem egyezik Itália eddigi hagyományaival.

Olaszország mindig is a Kelet és Nyugat közötti párbeszéd híve volt, soha nem volt keleti ország a nyugati világ határán”

– sivalkodott a nyíltan bevándorláspárti Marco Minniti hozzátéve, „nem válhatunk Magyarországgá a Földközi-tenger közepén”.

Marco Minniti

Fotó: AFP

Fenntartását fejezte ki az új olasz belügyminiszter, Matteo Salvini, a Liga vezetője hirdette migrációs szigorítással szemben is. Minniti szerint ugyanis a migrációs áramlatot „nem lehet eltörölni, csak irányítani”.

Ismeretes, belügyminiszterként Matteo Salvini első útja vasárnap a szicíliai Pozzalóba vezet, amely a legterheltebb regisztrációs központnak (hot spot) számít Olaszországban. Salvini alig tette le miniszteri esküjét, szigorítást ígért az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók kiutasítását illetően. Kijelentette:

az illegális bevándorlók gyöngyélete véget ért, készüljenek csomagolni, mert nyugodtan ugyan és békés módszerekkel, de távozniuk kell.”

Hangsúlyozta, fordulatra készül a migránsokat a Földközi-tengeren Olaszországba szállító nem kormányzati szervezetekkel (NGO) szemben is.

Az államnak ismét államnak kell lennie, és senki sem köthet ki az olasz kikötőkben, aki az embercsempészeket [munkájukban] helyettesíti.”

Hozzátette, felül kívánja vizsgálni a Tunéziával és a Líbiával korábban kötött migrációs megállapodásokat is. Belügyminisztériumi források szerint Olaszország egyelőre nem lesz képes az országban tartózkodó, fél millióra becsült illegális bevándorló tömeges kiutasítására. Matteo Salvini megjegyezte ugyanakkor, hogy az eddigi évi 6 ezer kiutasítás túl kevés.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Salvini a migránsoknak: készüljetek és csomagoljatok!

MAGYAR SIKER! – Cselgáncs-vk: magyar aranyérem Madridban