in ,

Salvini a migránsoknak: készüljetek és csomagoljatok!

A belügyminiszter megígérte, hogy rendet raknak és megállítják az illegális migrációt.

A bevándorlásellenes politikus vasárnap a szicíliai Pozzallóba látogatott, ahova a legtöbb illegális bevándorló érkezik Afrika felől. Matteo Salvini azért látogatott a térségbe, hogy párttársa mellett kampányoljon a júliusi helyközi választásokon.

Beszédében a Liga vezetője elmondta, hogy Pozzallo lakosai megnyugodhatnak, ugyanis az új olasz kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a város többé ne legyen a migránsok hotspotja.

Fotó: AFP

Szicília nem válhat Európa menekülttáborává, európai válasz kell a migrációs helyzet megoldására”

– mondta Matteo Salvini, majd azzal folytatta, hogy Merkelnek a szavakról át kell térnie a tettekre.

Az olasz hatóságok adatai szerint csak az idén már több mint 13 500 illegális bevándorló ért partot a szigeten. Legutóbb pénteken szállított az egyik civil szervezet hajója migránsokat Pozzallóba, akkor 158 bevándorlót adtak át a hatóságoknak.

Fotó: AFP

Matteo Salvinitől azt kérték a helyiek, hogy a minisztériumi szakértőkkel dolgozzanak azon, hogy csökkentsék az érkező migránsok számát, a kiutasításokat pedig gyorsítsák fel. A belügyminiszter erre azt mondta, hogy a jó idők véget értek az illegális bevándorlók számára.

Készüljetek és csomagoljatok!”

– üzente Salvini, majd kijelentette, meg kell akadályozni, hogy a csempészek kikössenek az olasz kikötőkben.

Matteo Salvini a Soros Györgyhöz köthető, a Földközi-tengeren tevékenykedőmigránsmentő hajókról korábban azt állította, hogy azok összedolgoznakaz embercsempészekkel.

Fotó: AFP

Szakértők szerint ahhoz, hogy megnöveljék a kiutasítások számát a tavalyi 6500-ról, ahhoz az új olasz kormánynak megállapodást kell kötnie a bevándorlók hazájával, azonban ők korántsem biztos, hogy vissza akarják fogadni az elvándorolt honfitársaikat.

Az előző olasz kormány több mint négymilliárd eurót költött a migráció költségeire. 2013 óta több mint hétszázezer migráns érkezett.

Matteo Salvini szerint több kiutasítási központ kell az illegális bevándorlók eltávolítására, ugyanis jelenleg Olaszországban kerül a legtöbbe a migránsok ellátása, és itt tart a leghosszabb ideig a menedékkérelmek elbírálása is.

Fotó: AFP

A bevándorlásellenes politikus bejelentette, kedden az EU belügyminiszteri csúcstalálkozóján Olaszország nemet mond a menedékkérelmeket szabályozó dublini egyezmény reformjára és az EU tervezte új menedékpolitikára.

Újra kell tárgyalni az európai migrációs dossziét”

– szögezte le Matteo Salvini.

Roberto Ammatuna, Pozzallo polgármestere korábban úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben érkezők között egyre kevesebb a menekült és egyre több a büntetett előéletű és terrorgyanús személy.

Fotó: AFP

A most érkező migránsok különböznek a korábbiaktól, mivel már nem elkeseredett menekülőknek látszanak, hanem kétes személyeknek”

– fogalmazott.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Lövöldözés tört ki a Berlini Dómnál – Feltehetőleg egy „agysebész” volt

Az olasz bevándorlásellenes kormány miatt sivalkodnak a baloldaliak